Frans pretpark Vulcania plant achtbaan in 2021

Het Franse pretpark Vulcania wil in 2021 haar eerste achtbaan openen. De nieuwigheid past in een 15-jarig investeringsplan van 40 miljoen euro. De achtbaan moet uniek zijn voor Frankrijk.

 

Vulcania wil de komende 15 jaar fors gaan investeren. De plannen passen in een investeringsplan van 41 miljoen euro. Het Franse themapark staat in het teken van een vulkaan. Marketingdirecteur van Vulcania, Frédéric Goullet, liet aan CoastersWorld weten dat de nieuwe achtbaan een uniek element voor Frankrijk zal bevatten. Wat het wordt wou de directeur voorlopig nog niet kwijt.

Het thema van de achtbaan werd wel bekendgemaakt. De achtbaan zal in het teken komen te staan van een aardbeving. Onder andere een pre-show moet het thema duidelijk maken aan de bezoekers. Bezoekers zullen in de huid van seismologen moeten kruipen en een locatie bezoeken waar een aardbeving heeft plaatsgevonden.

Welk type achtbaan het juist wordt is nog niet duidelijk. Ondanks het feit dat het een grote investering wordt voor het park zal de achtbaan niet hoger worden dan 20 meter. Dit komt omdat het park niet hoger mag bouwen volgens de milieuvergunning. Ruimte is er wel genoeg voor de achtbaan. Er zou een oppervlakte van 57 hectare beschikbaar zijn waarop de toekomstige investeringen kunnen plaatsvinden.

Verder staat er ook nog een planetarium op de uitbreidingsplannen en moet er een vakantiedorp met comfortabele loges komen. De investeringen moeten ervoor zorgen dat het park jaarlijks 500.000 bezoekers kan ontvangen. Momenteel staat de teller op ongeveer 350.000 bezoekers per jaar.

 

 

Bronnen: CoastersWorld & Park Erlebnis