België verliest een achtbaan

Het Belgische park Mont Mosan trok de afgelopen twee jaar heel wat credithunters door de opening van Chenille. Deze achtbaan werd niet meteen groots aangekondigd, waardoor wij deze konden ontdekken en meteen een ritje gingen maken. Ondertussen heeft het park bevestigd dat na een korte periode de achtbaan het park alweer verlaat.

 

Mont Mosan verraste ons in 2017 met de opening van de achtbaan Chenille, op zich geen heel speciale achtbaan, maar eerder eentje voor kinderen. Toch was deze best uniek in Europa, aangezien deze werd gebouwd door een Chinese fabrikant, Zhengzhou Limeiqi Amusement Equipment Co., Ltd.

 

 

Chenille had een Twin Helix lay out, waarbij je enkel maar bochtjes rechtsaf maakte. Het treintje werd aangedreven door een motor, waardoor dit een powered coaster was. Statistieken zijn er niet bekend.

Na contact met het park werd aan onze redactie bevestigd dat de baan effectief het park verlaten heeft, een exacte reden hiervoor werd niet gegeven. Wel vertelde men ons dat er volgend jaar een nieuwe attractie in de plaats zal komen, welke dat is kon men nog niet vertellen.

 

Investeringsdrang

 Chenille was onderdeel van een attractiepakket van maar liefst negen attracties dat opende in 2017. Dit jaar opende het park een walktrough gebied dat volledig in het teken staat van de oertijd met levensechte dinosaurussen. In dit gebied opende ook een reuzenrad. En ook volgend jaar zal er dus minstens één nieuwe attractie bijkomen.

 

Bron: Mont Mosan

Foto: Bob Van Dyck – Themeparkfreaks.eu