Afbraak van Robin Hood in Walibi Holland volop aan de gang

Het Nederlandse attractiepark Walibi Holland is onmiddellijk na het einde van het pretparkseizoen 2018 begonnen met de afbraak van de houten achtbaan Robin Hood. De Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction gaat de houten achtbaan omvormen tot een hybride achtbaan met inversies. De nieuwe rollercoaster krijgt de naam Untamed en wordt zowel hoger als ook sneller dan de oude Robin Hood.

 

Het was op voorhand aangekondigd en Walibi Holland houdt zich dan ook aan zijn woord. Meteen na de laatste openingsdag van het seizoen werd er gestart aan de afbraakwerken van de houten achtbaan Robin Hood. Let op, treuren hoef je niet te doen, want de achtbaan wordt niet volledig verwijderd.

De Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction (RMC) gaat Robin Hood immers omtoveren tot een spectaculaire hybride achtbaan die verschillende keren overkop zal gaan. De houten track wordt momenteel afgebroken en ook een deel van de draagconstructie wordt verwijderd. In de plaats komen nieuwe houten constructieonderdelen en een nieuwe stalen track. Deze combinatie tussen houten supports en stalen track zorgt ervoor dat Untamed een hybride achtbaan wordt. Het is de allereerste hybride achtbaan van RMC in Europa.

 

Maar de omvorming naar stalen track is niet voor niets. Zo zal de constructeur de lifthill hoger maken zodat er een grotere topsnelheid bereikt kan worden. Ook zullen er verschillende nieuwe elementen toegevoegd worden aan de rit. Heel wat bochten zullen worden aangepakt en er worden ook inversies in de baan gestoken. Dit zijn de elementen waardoor je overkop gaat in een achtbaan.

 

Robin Hood:

Robin Hood werd gebouwd in 2000 door de Nederlandse fabrikant Vekoma. De achtbaan was 32 meter hoog en behaalde een snelheid van 80 km/u. De track was 1035 meter lang en een ritje duurde ongeveer 2,5 minuten.

 

 

Het volledige project kan u hier op de voet volgen.

 

 

Video: Laurens van Heerde