Uitgelezen kans: Teststrecke komt naar de kermis van Keulen

Dit jaar pakt de kermis van Keulen uit met een grote verrassing. De looping achtbaan Teststrecke zal er dit najaar present zijn op de Herbstvolksfest van Köln-Deutz. Het is al van in de beginjaren van de kermis geleden dat er nog zo’n grote klepper stond. Het Herbstvolksfest vindt dit jaar plaats van 26 oktober tot en met 4 november 2018.

 

Teststrecke is een van de grootste mobiele achtbanen ter wereld. De rollercoaster is 28,3 meter hoog en bevat 2 loopings. Tijdens het parcours van 670,6 meter wordt er een snelheid van 83,7 km/u behaald. De achtbaan heeft een oppervlakte van 79 op 31 meter en er zijn maximale krachten tot 5,2 G voelbaar.

De rollercoaster werd gebouwd in 1979 door de legendarische Duitse fabrikant Schwarzkopf. In 1981 verhuisde de achtbaan naar het Braziliaanse pretpark Playcenter São Paulo waar het zijn rondjes als Colossus reed tot 1986. Daarna verhuisde de achtbaan naar het Amerikaanse pretpark Dorney Park & Wildwater Kingdom waar deze als Laser bleef tot en met 2008.

In 2009 kocht de Duitse exploitant Steiger de dubbele looping coaster op en renoveerde deze voor 1,3 miljoen euro. Om de volledige achtbaan te vervoeren, inclusief trein en kassa, zijn er 29 transporten nodig. De thuisbasis van Teststrecke is Hamburg waar deze 3 maand lang te beleven valt, dit op de lente-, zomer- en winterkermis van de stad. Het is maar heel zelden dat de achtbaan eens dichter bij huis komt en het is de eerste keer dat deze in Keulen neerstrijkt, de uitgelezen kans dus om hem te gaan ontdekken!

 

Met de komst van Teststrecke zouden we bijna vergeten dat er ook nog heel wat andere toppers naar het Herbstvolksfest gaan. Zo zal ook de 85 meter hoge vrije val toren “Hangover Tower” van Schneider aanwezig zijn. Een attractie die dus niet geschikt is voor angsthazen!

 

Ook de indrukwekkende Konga van Küchenmeister is aanwezig in Keulen. Dit is een 45 meter hoge KMG XXL attractie die de bezoekers meters hoog de lucht in slingert. Wie liever van de hoogtes geniet op een rustigere manier kan terecht in het reuzenrad Europarad van Kipp.

 

Nog meer thrill rides vinden we terug met de Break Dance van Klinge en de Crazy Beach Monster van Hoffmann, dit is een Polyp / Monster attractie van Schwarzkopf.

 

Voorts hebben we nog attracties zoals de achtbaan Wilde Maus van Barth en de Musik Express van Schneider. Kinderen kunnen zich uitleven in het fun house “Krumm und Schiefbau” van Hartmann of de botsauto’s House Party van Weber. Wie niet snel bang heeft kan dan weer terecht in het spookhuis.

 

Grootvermaak:

Teststrecke – Steiger (Looping Coaster)

Wilde Maus – R. Barth (Wild Mouse roller coaster)

Hangover Tower – Schneider (Vrije val toren)

Musik Express – Schoeneseifen (Music Express)

Konga – Küchenmeister (XXL)

Break Dance – Klinge (Break Dance)

Krumm und Schiefbau – Hartmann (Funhouse)

Geisterbahn – Onbekend (Spookhuis)

Crazy Beach Monster – Hoffmann (Polyp / Monster)

Europarad – Kipp (Reuzenrad)

House Party – Weber (Botsauto’s)

 

 

 

 

Bron: themepark.nl