Sfeerverslag: Walibi Belgium Fandag – 20/10/2018

Ook dit jaar was het weer zover, samen met de eerste Halloweennocturne van Walibi Belgium vond ook de fandag plaats. We werden om 9u ’s ochtends verwacht voor wat een stralende nazomerdag zou worden. We moesten de mist er op dat vroege uur wel even bijnemen, maar dat bleef niet lang hangen.

 

We werden verwelkomd in de nieuwe Tiki-zone, waar er een simpel maar smakelijk ontbijt op ons stond te wachten. We konden kiezen tussen een chocoladekoek of croissant, met een fruitsapje en een koffie of chocomelk. Deze aten we op terwijl we een korte presentatie kregen van de werken die in het komend tussenseizoen gepland staan. We kregen een uitleg bij de ondertussen gekende concept art van de nieuwe karma zone en play zone.

Na het ontbijt was er ons een ERT beloofd op Tiki-Waka en Challenge of Tutanchamon. Het was wel jammer dat ze Tiki-Waka nog niet hadden opgestart en we hierop dus nog een kwartiertje moesten wachten. Na ons ritje op de nieuwste aanwinst van het park gebruikten we de alsnog onbestaande wachtrij van COT om ook de Egyptische god aan te pakken. Een makkelijke overwinning later begon ons gewone dagje in het park.

We begonnen met het afstrepen van de attracties in de cowboyzone. Een ritje op de Calamity Mine gevolgd door een wachtrijloze Dalton Terror slaan we niet snel af! Hierna verkenden we verder het park en gebruikten voor het eerst onze RIP-pas bij de Weerwolf. Ik heb deze baan toch al veel ruwer geweten dit jaar, maar dit ritje was zeer aangenaam! Het blijft toch duidelijk wat voor een beest deze baan toch is in ons parkje.

Hierna was het voor het eerst deze dag tijd om een halloweenattractie te gaan doen. De twijfelachtige eer viel te beurt aan de 4D-cinema. Hier draaide dezelfde film als voorgaande jaren, maar deze was vorig jaar al wat aan de verouderde kant, en daar is niets aan veranderd. Een onaangenaam afgestelde film zorgde ervoor dat ik na ongeveer een minuut al m’n 3D-bril afdeed want ik begon er hoofdpijn van te krijgen. Hopelijk komt hier toch nog eens een vervanging voor want het zou zonde zijn om de 4D-cinema niet te gebruiken tijdens dit seizoen.

Een snelle lunch later werden we verwacht bij Black Rose. Het eerste echt spookhuis van de dag, waar we een exclusieve preview kregen. Wat een ervaring was dit toch! Een waardige vervanger voor Villa 13. Er zitten misschien nergens geen jumpscares in, maar de sfeer in dit huis was supergoed uitgewerkt. Dit is voor mij de nieuwe topper van het event. Ik wil er niet teveel over gaan spoilen, maar neem het van mij aan, je wil dit spookhuis niet missen. Als ik er al 1 slecht ding over moet gaan zeggen, dan gaat het over de muziek in de wachtrij. Na een klein half uurtje lang slechts 1 liedje te horen, was ik blij dat ik mocht vertrekken uit de wachtrij.

Na dit eerste echte spookhuis gebruikten we voor een 2e keer vandaag onze RIP-pas. Ditmaal voor psyké Underground. Een dagje Walibi is niet compleet zonder een ritje op dit baantje en telkens weer bewijst de baan zijn status in het park. Ik blijf erbij dat de Turbine renoveren en een 3e leven geven de beste beslissing was dat dit park ooit genomen heeft. Hierna was een bijna wachtrijloos ritje op de flash back de volgende stop en eenmaal we toch wat nat waren, gingen we maar verder naar Pulsar. Hier wisselden we een 3e plaats op onze RIP-pas in om de wachtrij over te slaan. De eerste attractie waarmee het nieuwe leven van Walibi Belgium gestart werd, stelt dan ook amper teleur en we komen hier zonder al te nat pak vanaf.

Er stonden ons nog enkele spookhuizen te wachten en we gingen dan maar richting Block H. Deze was tot mijn grote verrassing veel verbeterd ten opzichte van vorig jaar! De verdeling van de acteurs was beter, de plaatsen met rook waren beter want we konden tenminste ongeveer zien in welke richting we gingen. Hier waren we in het algemeen zeer positief verrast, enkel was het spijtig dat we tegen het eind van het parcours in een lange rij door het huis liepen. We besloten om in de sfeer te blijven en nog een spookhuis mee te pikken waar het niet echt nodig was om te wachten tot het donker was, namelijk Mine blast. Mij viel hier vooral op dat het parcours hier toch het minst interessant was vergeleken met de voorgaande jaren.

Er was ons nog een laatste exclusiviteit voor ons voorzien. Er was ons verteld dat er gereserveerde plaatsen zouden zijn voor ons bij de show van Aaron Crow. Gelukkig waren we er op tijd aanwezig want wij hebben niets van exclusieve plaatsen gezien. Deze show was blijkbaar identiek aan degene in Bobbejaanland enkele jaren terug, maar ik had deze nog niet gezien en het was dan ook een zeer indrukwekkende show. Op zich geen nieuwe trucs, want ik had ze al allemaal op TV gezien, maar toch is dit zeer indrukwekkend om dit live mee te maken.

Het was rond 16.45 toen we buiten kwamen uit de show en de drukte kwam goed op gang in het park. Dit was dan ook het drukste moment, de mensen die kwamen voor de nocturne kwamen nog volop aan en de families met kinderen bleven nog in het park. Ons groepje splitste zich dan maar op en we spraken opnieuw af in het park rond 18u45. Ik maakte samen met Lies gebruik van deze tijd om wat te gaan relaxen in Aqualibi. Het was dan ook zeer rustig in het zwembad en dat maakte het zeer aangenaam vertoeven. Al snel was onze tijd voorbij en begaven we ons terug richting het park waar we gezamenlijk een pizza of pasta aten in het restaurant.

Ondertussen was het al donker geworden en werd het maar eens tijd om de andere spookhuizen nog een bezoekje te brengen. We deden eerst snel even een ritje in het donker op de Vampire. Hier viel me vooral op dat ook deze baan zeer soepel rondjes reed. Hierna gingen we richting Lumberjack. Dit huis was zeer gelijkaardig ten opzichte van vorig jaar en dat is hier geen slechte zaak. Dit was vorig jaar een van de betere huizen, dat is dit jaar niet anders! Hierna stonden er ons nog 2 zaken te wachten maar de tijd was aan het dringen. We brachten een blitsbezoekje aan de Blood bar en gingen dan snel door richting Quarantine.

Quarantine was het laatste spookhuis dat we nog moesten doen en ook hier was het parcours zeer gelijkaardig ten opzichte van vorig jaar. Je merkt dat dit het laatste gratis spookhuis nog is van het park maar ondanks dat was het nog steeds zeer tof om te doen. Vooral de container met rook & strobes blijft toch een desoriënterende ervaring. Zo waren we door alle spookhuizen en events die ons deze avond te wachten stonden en hadden we nog een klein half uurtje tijd over. We begaven ons richting Weerwolf, waar de gewone wachtrij al afgesloten was, maar met onze RIP-pas konden we nog aansluiten. Wat een beest blijft deze baan als ie eenmaal warm gereden is! Een waar plezier om te doen! Om de avond af te sluiten hadden Lies en ik graag nog een ritje Cobra gedaan, maar daar eenmaal aangekomen was deze al gesloten. Spijtig, maar dan komen we er nog wel eens voor terug volgend seizoen!

Bye-Bye Walibi Belgium, het was weer een mooi seizoen! See you next year!