Sfeerverslag: Halloween Bobbejaanland -27/10/2018

Afgelopen weekend werden we uitgenodigd in Bobbejaanland om het Halloweengebeuren te ontdekken. Met enkele Themeparkfreaks trokken we richting Lichtaart om alle spookhuizen te gaan ontdekken, waaronder het gloednieuwe Welp.

 

Na de nodige attracties bereden te hebben gingen de deuren voor onze eerste spookhuis open. In Bazaar Bizar krijg je een 3D brilletje op gezet door een boze clown, die meteen de juiste stemming wist te zetten. Het huis zit vol spiegels, een ware doolhof waaruit je jouw uitweg moet zoeken, terwijl je belaagd wordt door heel wat clowns die je aan het schrikken brengen. Meteen als eerste ervaring een zeer sterke, die ons deed uitkijken naar de rest van onze avond.

Hierna schoven we aan bij Sonar, waarvoor je in de nieuwe scarezone Toxic Waters de nodige scareactors tegenkomt, die zowel eng als humoristisch bleken te zijn. Bij Sonar zaten de acteurs enorm goed in hun rol, vooral de persoon die je binnen liet en je uitlegde dat je de laatste duikboot naar een veilige wereld betreed was geweldig. Eens binnen waan je jezelf ook daadwerkelijk in een echte duikboot, het decor werd zeer goed uitgewerkt en de scares waren meer dan aanwezig.

Ondertussen werd het tijd om aan te gaan schuiven voor een show vol hypnose met Professor Pickart. Deze hypnotiseur is bekend van onder andere Belgium Got Talent en toont hoe hypnose werkelijk werkt. Enkele mensen uit het publiek worden door de man onder hypnose gebracht en vergeten hierbij cijfers, dansen op denkbeeldige muziek of duiken het zwembad om te zwemmen zonder water.

Ook op Plaza De Los Muertos, in themazone Adventure Valley, was er show. Hier kon je genieten van Cabalgata de Las Cavaleras, een show met dans en zang, in het teken van Dias De Los Muertos. Later op de avond ging het feest hier helemaal los met een DJ uit Versuz, die voor heel wat beats zorgde.

En zo werd het tijd om samen met alle aanwezige pers te verzamelen voor de nieuwe maze Welp. We werden hiervoor op een legertruck gezet richting het uiteindelijke avontuur. De maze is ondergebracht in de Arena van het park, maar dit vergeet je volledig wanneer je uit de truck stapt. Het lijkt wel of je in een druk bebost woud terecht komt, waar vreselijke dingen gebeurden met een scoutsgroep. De acteurs schreeuwen zich de longen uit het lijf om de film volledig tot leven te laten komen. Een beklijvende ervaring, die we tijdens Halloween zelden tegen kwamen.

Na een hapje gegeten te hebben, werd het hoog tijd om opnieuw de horror op te zoeken. Beginnen deden we bij The Doll Factory. In dit spookhuis gaat men op zoek naar ledematen om het perfecte lichaam te creëren. Maar niet zomaar ledematen, ze willen de jouwe! Opnieuw een zeer goed uitgewerkt huis, waar de actrice die je ontvangt een dikke pluim verdient voor haar rol.

Onze laatste maze werd Chilhood Fears. Deze werd opgebouwd in Kinderland en laat je jouw engste kinderdromen herbeleven. Van plots draaiende attractie, tot reuzenbaby’s, deze maze heeft het allemaal. Opnieuw een zeer sterke beleving, die je nergens kan beleven.

Onze dag werd afgesloten met een spectaculair vuurwerk op het meer.

We kunnen enkel maar concluderen dat Bobbejaanland een meer dan sterk Halloween neerzet, waardoor je zou hopen dat hun Halloween-event het hele jaar doorging.

 

Nog enkele sfeerbeelden:

 

Vlogger Eftelflags, waarmee we enkele huizen doorwandelden maakte een zeer leuke vlog over het evenement