Nieuwe zone met flying theater in Legoland Florida

In het Amerikaanse Legoland Florida opent er volgend jaar een nieuwe zone, The Lego Movie World. Deze zal drie attracties bevatten waaronder een Flying Theater, een familiale vrije val en een splash battle.

 

Legoland Florida is het gevestigd in het plaatsje Winter Haven, in het midden van de staat Florida en niet ver van Orlando. Voorheen bevond zich op dezelfde locatie Cypress Gardens Adventure Park. Helaas ging dit park in 2009 failliet. Merlin Entertainments kocht het park op en opende anderhalf jaar later, in oktober 2011, het vijfde en tevens grootste Legopretpark ter wereld. Inmiddels staat de teller op acht en zijn er nog drie nieuwe Legoparken gepland.

In het begin van dit jaar sloot het park The World of Chima bestaande uit drie attracties. Nu maakt Legoland Florida bekend dat het op de open gekomen ruimte een nieuwe zone zal openen. The Lego Movie World zal bezoekers naar de straten van Brickburg brengen bekend van The Lego Movie uit 2011. In de nieuwe zone zal er plaats voor drie attracties.

De eerste zal een flying theater worden onder de naam The Lego Movie Masters of Flight. De attractie zal de eerste zijn van het type m-Ride door bouwer Brogent. In de attractie vlieg je mee op het bed van Emmet samen met de gekende en nieuwe personages uit de tweede Lego Movie die volgend jaar uitkomt.

De tweede nieuwigheid zal een familiale vrije val worden met de naam Unikitty’s Disco Drop. Voor de derde attractie in het gebied word de bestaande splash battle Quest for Chi herthemed naar Battle of Bricksburg.

Naast deze attracties zal er ook een eetgelegenheid openen, Taco Everyday. Tevens zal er een meet-and-greet punt, Emmet’s Super Suite genaamd, gecreëerd worden. Hier kunnen bezoekers de Legofilmpersonages ontmoeten. Verder opent er The Awesome Shop, voor souvenirs en merchandising. Tot slot komt er ook een speeltuin in ruimtethema, geïnspireerd op Benny’s ruimteschip.


Om de nieuwe beleving compleet te maken zal er één kamer in het Legoland Hotel omgevormd worden met Lego Movie World thema. Hierbij zal de kamer voor de ouders geïnspireerd worden door Emmet’s kamer uit de film. De kinderkamer krijgt een ruimteavonturen thema mee.

De opening van het nieuwe gebied en attracties is voorzien voor 2019.

 

Bron: Legoland Florida