Kentucky Kingdom plant nieuwe houten achtbaan Kentucky Flyer

Kentucky Flyer zal de nieuwe aanwinst worden van Kentucky Kindom. De nieuwe houten achtbaan zal gebouwd worden door de Gravity Group en zal zich richten op de hele familie.

 

Kentucky Kingdom heeft al een woelige geschiedenis achter de rug. Nog geen jaar na opening in 1987 moest het, na een faillissement van het moederbedrijf, meteen de deuren sluiten. Na een doorstart in 1990 kwam het definitief van de grond. Tussen 1997 en 2010 was het eigendom van de Six Flags-groep, waarna het een tijdlang dicht bleef om in mei 2014 opnieuw te openen. Het park heeft op dit moment vijf achtbanen. Hiervan springt de in 2016 geopende RMC-achtbaan Storm Chaser het meest in het oog. Daarnaast staat er met de in 1990 gebouwde Thunder Run ook al een andere houten achtbaan recht. Nu komt daar volgend jaar Kentucky Flyer bij. Deze door de Gravity Group gebouwde houten achtbaan zal een lengte krijgen van 390 meter en een snelheid halen van 56 km/uur. De eerste helling zal 14 meter hoog zijn en het hellinghoek van 59 graden krijgen. Een exacte openingsdatum is momenteel nog niet bekendgemaakt.

 

 

In Europa bouwde de Gravity Group onder andere Twister in het Zweedse Gröna Lund en Timber in Walibi Rhône-Alpes. Dichter bij huis bouwden ze afgelopen jaar in het Franse Parc Saint-Paul nog Wood Express.