Het Sprookjesbos in de Efteling verwelkomt nieuwe bewoner: De Babbelboom

Vanaf dit najaar kunnen bezoekers van de Efteling kennis maken met Kniesoor, een bijzondere boom. Deze pratende boom zal te vinden zijn in het Sprookjesbos tussen het sprookje van het Meisje met de Zwavelstokjes en De Nieuwe Kleren van de Keizer.

 

Tussen de vele bomen in het Sprookjesbos is later dit jaar een wel heel speciale boom terug te vinden. Kniesoor zal er met zijn knorrige gezicht soms wat boos uitzien, maar hij bedoelt het altijd goed. Net zoals de bekende Sprookjesboom die reeds enkele jaren te vinden is in de Efteling zal ook deze babbelboom met de gasten communiceren.

Door rechtstreeks contact met de Efteling-app zal deze boom de gasten persoonlijk kunnen aanspreken. Hiervoor moet je wel even een vinkje plaatsen bij ‘Persoonlijke diensten en belevingen tijdens je bezoek’ bij communicatie-voorkeuren in de applicatie. Daarnaast zal hij volgens de Efteling ook op de allerkleinste details letten. “Een nieuwe haardos? Of een vlekje op je jas? Kniesoor ziet het. Omdat hij al jaren standvastig op zijn plek staat tussen de sprookjes heeft hij een enorme kennis opgedaan over het Sprookjesbos. Kennis die hij graag met je deelt”.

Het ontwerp voor deze babbelboom komt van Robert-Jaap Jansen. Een exacte openingsdatum is nog niet bekend.