Fotoalbum: Dollywood – juni 2018

Wie aan Dollywood denkt, denkt mogelijk ook aan Dolly Parton, deze Amerikaanse zangeres heeft namelijk de leiding over dit park. In het park werd in 2016, na de nodige technische problemen de gelanceerde houten achtbaan Lightning Rod geopend. Deze achtbaan heeft een gelanceerde lifthill en neemt je mee aan 117 km/h over heel wat airtimeheuvels en doorheen scherpe bochten. Lightning Rod werd gebouwd door Rocky Mountain Construction, een bedrijf dat bekend staat om haar spectaculaire achtbanen. Nog meer hout vindt je bij de in 2004 geopend houten achtbaan Thunderhead. Deze werd gebouwd door Great Coasters International. Gerstlauer mocht in het park enkele speciale achtbanen bouwen, zoals de custom Euro Fighter baan Mistery Mine en FireChaser Express, die zowel voorwaarts als achterwaarts rijdt.