Eerste onderdelen nieuwe thrillride Djurs Sommerland klaar voor opbouw

De nieuwe thrillride van Djurs Sommerland, Tigeren, wordt momenteel volop geleverd in het park. Op foto’s die het park deelde met een coasterclub zien we alvast een voorsmaakje van de hoe de attractie er zal uitzien.

 

Bij het Deense pretpark Djurs Sommerland wordt momenteel hard gewerkt aan de bouw van de nieuwe thrillride Tigeren, die volgend seizoen geopend zal worden. Deze uit de kluiten gewassen frisbee vervangt de oude Topple Tower, Ørnen.

Op foto’s die het park naar de coasterclub: CoasterClub Denmark stuurde, zien we hoe de eerste onderdelen klaar liggen om gemonteerd te worden.

 

Tigeren

Tigeren wordt een 45 meter hoge attractie die een snelheid zal bereiken van 100 km/u. Hiermee is Tigeren de grootste Gyro Swing van Denemarken en één van de hoogste exemplaren van Europa. De nieuwigheid wordt ook de snelste en hoogste attractie van Djurs Sommerland.

Bezoekers zullen meer dan 4,5G ervaren gedurende de rit, die ongeveer 2 minuten zal duren. Per rit kunnen telkens 40 personen in de gondel plaatsnemen. Hierdoor zullen er 900 personen per uur een ritje kunnen maken. Bezoekers zullen minstens 125 centimeter groot moeten zijn om een ritje te mogen maken waarbij men zich gewichtloos voelt. De Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides staat in voor de bouw van de attractie.

 

 

Bron: CoasterClub Denmark

Foto’s: Djurs Sommerland