Voor vijfde keer op rij: Europa-Park verkozen tot beste attractiepark ter wereld

Afgelopen zaterdagavond vond in Branson, Missouri (USA) de uitreiking van de ‘Golden Ticket Awards’ plaats. Na 2014, 2015, 2016 én 2017 ontving Europa-Park ook dit jaar de award voor beste attractiepark ter wereld. Deze prijs wordt toegekend door een vakjury en mag dan ook de Oscar van de attractieparkenbranche genoemd worden.

 

De verkiezing van de ‘Golden Ticket Awards’ werd voor de 21ste keer georganiseerd door het maandelijkse vakblad ‘Amusement Today’. De redactie doet daarvoor een beroep op journalisten, experts en fans op het gebied van attractieparken en achtbanen uit de gehele wereld. Zij bepalen de winnaars in de verschillende categorieën. De belangrijkste categorie is die van beste attractiepark ter wereld. Voor het vijfde jaar op rij kreeg Duitslands grootste attractiepark in deze categorie de meeste punten. Europa-Park liet daarbij internationaal gerenommeerde parken als Disney, Cedar Point (USA), Universal (USA), Efteling, Liseberg (Zweden), Tivoli (Denemarken) en nieuwe parken in China en Zuid-Amerika achter zich.

 

Roland Mack, directeur/eigenaar van Europa-Park, nam, samen met zijn zoon Thomas de award in ontvangst: “We zijn ongelofelijk gelukkig dat wij als familiebedrijf vóór reuzen in onze branche als Disney geëindigd zijn. Europa-Park is mijn leven. Ik ben de zevende generatie in ons familiebedrijf en wij oogsten nu de vruchten van de arbeid van de generaties vóór ons. Deze prijs nemen mijn zoon en ik namens onze familie maar ook namens de 3.800 medewerkers van Europa-Park in ontvangst. We bevestigen daarmee ook weer onze toppositie in Duitsland”.

 

Met de uitreiking van de Golden Ticket Award gaat voor Europa-Park een bijzondere week van start. Aanstaande woensdag opent men drie nieuwe attracties in het vernieuwde Franse themagebied.