Hansa Park gaat thrillride Fliegender Hai afbreken

In haar nieuwsbrief maakte het Duitse pretpark Hansa Park onlangs bekend dat ze na dit seizoen afscheid nemen van het looping schip Fliegender Hai. Deze Huss Ranger attractie was een van de weinige, nog operationele exemplaren van Europa.

 

Het Duitse pretpark Hansa Park sluit op 21 oktober 2018 haar thrillride Fliegender Hai. Deze attractie is een zogenaamde Ranger van de Duitse bouwer Huss Park Attractions. Fliegender Hai werd in 1991 geopend in het park, maar aangezien de ouderdom zijn de reserveonderdelen moeilijk tot niet meer verkrijgbaar.

Fliegender Hai bestaat uit een lange arm met daarop een gondel, oftewel schip. De arm beweegt aan het begin van de rit heen en weer en draait tenslotte volledig door, waardoor je overkop gaat.

 

 

Een uitstervende soort

De Huss Ranger lijkt met Fliegender Hai een van de laatste nog operationele exemplaren te verliezen, er zou momenteel nog een Europees exemplaar bekend zijn op het kermiscircuit. Vorig jaar sloot ook Freizeit-Land Geiselwind haar exemplaar Shuttle. Ook in slagharen verdween een soortgelijke attractie met Traumboot. Deze werd afgebroken voor de bouw van het waterpark Aqua Mexicana en ligt sindsdien in opslag.

 

Verlies maar ook winst

Thrillfans mogen dan wel treuren om het verlies van deze attractie, maar volgend jaar staat er met de komst van een nieuwe thrillride een stevige vervanger op de planning. Hanse park opent dan namelijk Highlander de hoogste Gyro Droptoren ter wereld.

 

Bron: Hansa Park

Foto: Bob Van Dyck – Themeparkfreaks.eu