Eurosat Can Can Coaster in Europa-Park geopend

Het grootste pretpark van Duitsland, Europa-Park, heeft haar vernieuwde achtbaan geopend. De oude achtbaan Eurosat werd de afgelopen 10 maanden omgevormd tot de nieuwe achtbaan Eurosat Can Can Coaster, een attractie die bezoekers zowel een klassieke rit aanbiedt als ook een rit met Virtual Reality brillen.

 

Europa-Park, gelegen in het Zwarte Wout in Duitsland, heeft haar vernieuwde achtbaan Eurosat Can Can Coaster officieel geopend! Het pretpark vernieuwde de oude achtbaan Eurosat uit 1989 volledig. Alle achtbaantracks werden afgebroken en vervangen door nieuwe trackdelen, de achtbaan kreeg tevens een nieuw duellerend station en er werd Virtual Reality toegevoegd aan de rollercoaster. Daarnaast werd ook het ruimtethema veranderd naar de zwoele sferen van de bekende Franse Can Can dans uit de Franse nachtclub Moulin Rouge (Parijs).

 

Dubbel in- en uitlaadstation:

Om de waanzinnig hoge capaciteit van de achtbaan te behouden die door het toevoegen van Virtual Reality in normale omstandigheden zou verminderen, werd besloten om een extra in- en uitlaadstation te voorzien. Hierdoor is er nu een apart in- en uitlandstation voor de gewone Eurosat Can Can Coaster ervaring zonder VR en is er een apart station voor de VR-ervaring van de Eurosat Coastiality.

 

Unieke Virtual Reality ervaring:

Europa-Park heeft al ruime ervaring met Virtual Reality coasters. Zo had de Pegasus achtbaan gedurende 2016 en 2017 pretpark seizoen een VR optie. Sinds het 2015 seizoen is er ook op de achtbaan Alpenexpress Enzian de mogelijkheid om de rit te beleven met VR-brillen. In de loop van het seizoen 2017 werden nog eens 3 extra Virtual Reality films aan deze achtbaan toegevoegd zodat je de rollercoaster dus op 5 manieren kan beleven.

Maar de Virtual Reality ervaring op de Eurosat Can Can Coaster is toch nog helemaal anders dan de al reeds bestaande ervaringen in Europa-Park. Voor deze achtbaan werd er een gloednieuwe techniek ontwikkeld in samenwerking met de bedrijven MackMedia, VR Coaster, Holodeck VR en EuropaCorp. Bezoekers krijgen al in het stationsgebouw een VR-bril op en moeten dan met de bril op richting de achtbaan trein stappen. Zo is de eerste beleving er al nog voor de achtbaanrit effectief begonnen is. Het is de eerste keer dat zo’n dergelijke techniek in pretparkland toegepast wordt.

 

 

Bron: Europa-Park