Glijbanen Océade verkocht

Op 30 september sluit Océade definitief haar deuren. Wie daarna nogmaals de glijbanen wil afglijden zal naar Roemenië moeten gaan, want deze zijn reeds verkocht. Een Roemeens bedrijf zal ze daar opnieuw opbouwen voor een gloednieuw waterpark.

 

Eigenaar Thierry Meeus kijkt toch met enige trots terug op de afgelopen jaren waarbij Océade 7 miljoen bezoeker mocht ontvangen. Hierdoor mocht het zichzelf de op twee na meest bezochte toeristische attractie van Brussel noemen.

Met de komst van het NEO-project moet Océade jammer genoeg de deuren sluiten. De andere attractie op de Heizel, Mini-Europa, mag nog zeker openblijven tot 2020. Heel wat kantoormateriaal van Océade kan hierdoor hergebruikt worden bij het andere park van Thierry Meeus. Ook 5 van de 24 vaste werknemers kunnen ondergebracht worden bij Mini-Europa.

Naast de glijbanen is ook de waterspeeltuin verkocht aan Roemenië. De andere artikelen zoals decoraties, filters, pompen en sauna’s staan wel nog te koop. Deze worden via een online veiling verkocht waarbij fans een klein stukje Océade kunnen kopen in de vorm van een hangbrug of de grote schedel die gebruikt werd als decoratie.

Tegen het einde van het jaar moet het volledige park ontmanteld zijn.

 

Bron: Le Soir