Uitgetest: Das Große LEGO Rennen – LEGOLAND Deutschland

Sinds enkele jaren is er een nieuwe trend bij de pretparken: virtual reality toepassen op hun bestaande achtbanen. In sommige gevallen zorgt dit voor een meerwaarde, maar in de meeste gevallen brengt dit weinig tot niets toe aan de rit en heb je vooral capaciteitsverlies. Ook LEGOLAND Deutschland stelde dit jaar een VR-ervaring voor die we in dit artikel even onder de loep nemen.

 

Sinds 2002 kan je in LEGOLAND Deutschland een ritje maken op Project X – Teststrecke. Een Wild Mouse achtbaan van MACK Rides. Vanaf dit jaar kan je er echter ook voor kiezen om deze rit in virtual reality te beleven. Hierdoor is ook de naam en het thema van de baan aangepast. Het verhaal achter deze vernieuwing is een dolle race waarbij er heel wat misloopt.

 

Thema/wachtrij

Aangezien de karretjes reeds een raceauto was moest men hieraan niets veranderen. Men heeft wel de ingang aangepast en een mooie toegangsboog geplaatst waarbij de bezoeker al een eerste keer kan kennismaken met de verschillende personages die meedoen aan de race.

De rest van de wachtrij en het station zijn vrij kaal te noemen, maar gezien het zeer rustig was tijdens ons bezoek vonden we dit niet zo erg. Eens aangekomen aan de trappen voor het station moet je de keuze maken indien je de rit met of zonder VR wil afleggen. Hierna splitst de rij zich op en kan je iets verder de brillen in ontvangst nemen.

 

VR-brillen

In de wachtrij speelt er reeds een filmpje waarbij men uitlegt hoe je de brillen moet hanteren. Hierbij valt op hoe gemakkelijk deze zijn in gebruik, waardoor het grote capaciteitsproblemen hier minder van toepassing is. Ook het feit dat je de headset reeds verkrijgt voor het station en je deze al even kan uittesten is zeer positief.

Een ander positief aspect van deze headset is dat er ook een hoofdtelefoon geïntegreerd is in de brillen, waardoor je nog meer meegenomen wordt in de film die je te zien krijgt tijdens de rit.

Eenmaal plaats genomen in de raceauto’s kan je de brillen opzetten en maken de medewerkers de brillen vast aan de beugels.

 

Ritervaring

We hebben deze achtbaan gedaan zowel met als zonder VR en bij deze baan vond ik de ervaring zelfs beter met VR.

Het beeld dat je te zien krijgt was zeer scherp en werd zoals reeds vermeld versterkt door het gebruik van een passende soundtrack. Het verhaal dat je te zien krijgt zit goed in elkaar en bevat veel leuke elementen die het baanverloop goed volgen. Ook als je even rondkijkt kan je verschillende details ontdekken die bij andere VR-ervaringen meestal ontbreken.

 

Eindconclusie

Van de verschillende achtbanen die ik al deed met VR, kan ik met zekerheid zeggen dat dit mijn favoriet is. Zowel het gebruiksgemak, het leuke verhaal als het weinige capaciteitsverlies zorgen er voor dat dit een topper is en zeker een meerwaarde biedt ten opzichte van de normale rit. Een extra pluspunt is dat je hiervoor niets hoeft bij te betalen.