Archeon Culinair met Pierre Wind

Op zaterdag 22 en zondag 23 september is het proeven, smullen, vingers aflikken, drinken, ruiken en keuren van hapjes, spijzen en lekkernijen uit de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen. Alles met de inspirerende aanwezigheid en expertise van de befaamde Pierre Wind.

 

Pierre Wind is beide dagen in de weer met insectenhapjes uit de prehistorie, Romeinse gerechten voor jong en oud en middeleeuwse lekkernijen..

 

Insectenhapjes uit de prehistorie

Als je in het mesolithicum leefde, was je vooral bezig met jagen en verzamelen. Je at vis, klein wild, noten en wortels van struiken of vruchten. In Archeon zijn de jager-verzamelaars bezig met de vangst van de dag uit de viskuil, maar ze schuwen ook het eten van insecten niet. Deze zijn erg voedzaam! Bij de eerste boeren kun je zelf zo een meelwormenomelet eten, als je durft! Bij de bronstijd is men bezig met het bakken van brood en maken van kaas. In de ijzertijd wordt brandnetelsoep met vergeten groenten gemaakt, mmm!

 

Romeinse culinaire hoogstandjes

In de Romeinse tijd werden op straat hapjes bereid, voor de drukke Romein onderweg. Proef de heerlijke culinaire hoogstandjes die de Romeinen naar ons land brachten, of maak een praatje met de wijnhandelaar die zijn waar aanprijst. Proef hetzelfde eten en drinken dat tweeduizend jaar geleden door senatoren werd genuttigd. Heerlijk genieten van Libum, het Romeinse brood, Posca – praktische soldatenwijn en voor de kinderen Romeinse poffertjes.

 

Smullen in de middeleeuwen

In de middeleeuwen is de dagelijkse kost een stoofpotje of pap, aangevuld met vers brood van de bakker en natuurlijk bier uit het klooster! Maar de gegoede burgerij wil wat meer luxe, zij eten het liefst een diner met meerdere gangen, waarbij het bijna net zo belangrijk is, dat het eten er duur uitziet, als de smaak!

 

Bacchanaal met Pierre Wind

Zondag 23 september ga je op een culinaire tijdreis door de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen met Pierre Wind en muzikaal vermaak van de troubadour. Tijdens een heerlijk en gezellig diner laten wij u kennis maken met een heerlijk 3 gangen bacchanaal met een proeverij van lekkernijen en vermaak door de eeuwen heen.

 

Voor meer informatie ga naar https://www.archeon.nl/nl/agenda/archeon-culinair.html