Algemeen directeur Frankwin van Beers vertrekt bij WILDLANDS

Na bijna negen jaar aan het roer te hebben gestaan, gaat Frankwin van Beers WILDLANDS verlaten. Hij gaf in deze periode richting aan de laatste jaren Dierenpark Emmen, coördineerde de ontwikkeling en realisatie van het nieuwe park en het ATLAS theater en had de dagelijkse leiding van zowel het park als het theater vanaf de opening in 2016.

 

Van Beers: “Met hart en ziel heb ik leiding gegeven aan het verwezenlijken van dit unieke project, samen met het hele team en vele betrokkenen. Als resultaat heeft Emmen twee prachtige nieuwe iconen, waar het trots op mag zijn.”

 

De afgelopen tijd heeft Van Beers met het management team hard gewerkt aan een strategie voor de periode ná de lancering van WILDLANDS. Tijdens dit proces zijn ook openhartige gesprekken gevoerd met de raad van commissarissen, waarin beide tot de conclusie zijn gekomen dat een nieuwe periode ook een nieuwe leiding verdient. Sinds dit voorjaar staat er een krachtig managementteam en beide partijen hebben geconcludeerd dat dit een natuurlijk moment is om het stokje over te dragen. Vanaf heden zal Van Beers zijn functie niet meer uitoefenen, maar beschikbaar zijn voor het overdragen van kennis en dossiers aan de nieuwe leiding.

 

Marcel Schonenberg reageert namens de raad van commissarissen: “Na vele jaren van voorbereidingen heeft Frankwin ervoor gezorgd dat het park op tijd en binnen budget is gerealiseerd. Het resultaat is een prachtig, vernieuwend park. Daarnaast is het ATLAS theater nu al uitgegroeid tot een bloeiende culturele ontmoetingsplek. Voor zijn tomeloze inzet, energie en vooral voortdurende focus op het belang van WILDLANDS en het ATLAS theater, hebben wij enorm veel respect en zijn wij hem zeer dankbaar. Wij wensen hem dan ook alle goeds.”

 

Medewerkers en relaties zullen binnenkort officieel afscheid nemen van Van Beers. De raad van commissarissen verwacht op korte termijn een interim directeur te kunnen aanstellen, in afwachting van een benoeming van een opvolger.