Teststrecke en Spinning Coaster naar Cannstatter Volksfest Stuttgart

Stuttgart pakt dit najaar alweer groots uit tijdens het Cannstatter Volksfest. De stad heeft zowel de looping coaster Teststrecke als de spinning coaster Spinning Racer kunnen strikken. Ook de wildwaterbaan Piratenfluss zal voor het eerst naar de najaarseditie komen.

 

De najaarskermis van Stuttgart heeft de naam Cannstatter Volksfest en vindt dit jaar plaats van 28 september tot en met 14 oktober 2018. Het evenement gaat door in de Mercedesstraße en is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Naast de attracties zijn er ook verschillende grote tenten waar volop geproefd kan worden van de Duitse biercultuur. De mannen en vrouwen in traditionele klederdracht horen daar natuurlijk ook volledig bij.

Een van de topattracties van de kermis is ongetwijfeld de looping coaster Teststrecke van Steiger. Tijdens de rit van 670,6 meter lang gaan de bezoekers twee keer overkop. De achtbaan is 28,3 meter hoog en er wordt een snelheid behaald van 83,7 km/u. De rollercoaster werd gebouwd door de bekende legendarische achtbaanbouwer Schwarzkopf.

 

Ook de Spinning Coaster van Bruch is van de partij. Deze achtbaan is gebouwd door Maurer Rides en heeft een leuke lay-out. Deze achtbaan is 15,5 meter hoog en tijdens de rit wordt er een snelheid van 60 km/u behaald. Daarnaast zal de Wild Mouse van Kinzler eveneens van de partij zijn.

 

Naast de achtbanen zijn er ook nog veel andere grote attracties. De Piratenfluss van Heitmann-Schneider is een grote wildwaterbaan die voor het eerst op de najaarskermis zal staan.

 

Heel wat andere spectaculaire attracties zullen ook naar de stad komen. Zo is er de 80 meter hoge star flyer The Flyer van Boos. Maar ook de 85 meter hoge vrijevaltoren Hangover The Tower van Schneider is van de partij. Wie graag mooie foto’s van de kermis wilt nemen kan dan weer terecht in het 60 meter hoge reuzenrad Sky Lounge Wheel van Bruch.

 

Wie van thrill houdt, kan terecht in de booster Gladiator van Buwalda-Kriek, de top spin Revolution van Kinzler-Nickel, de Infinity van Hoefnagels of de gigantische Best XXL Exclusive van Zinnecker. Voor de echte durvers is er de Transformer van Schmidt en ook de befaamde Break Dance No.1 van Kinzler kan natuurlijk ook niet ontbreken. De volledige lijst van het grootvermaak vind je hieronder terug.

 

 

 

Volledige attractielijst van het grootvermaak:

Teststrecke – Steiger

Spinning Racer – Bruch

Wilde Maus – Kinzler

Piratenfluss – Heitmann-Schneider (NIEUW)

 

Break Dance No.1 – Kinzler

The Real Shake – Blum

Musik Express – Kinzler

Music-Shop – Weeber

Happy Sailor – Howey

Circus Circus – Gründler-Preuß

Disco Fieber – Schramm

Wellenflug – Baumgartner

Transformer – Schmidt

Hangover The Tower – Schneider

Sky Lounge Wheel – Bruch

Best XXL Exclusive – Zinnecker

Gladiator – Buwalda-Kriek (NL)

Revolution – Kinzler-Nickel

Infinity – Hoefnagels

The Flyer – Boos

 

XXL Lachhaus – Renz

Geheimnisse des Orients – Moser

[Villa Wahnsinn – von Olnhausen (NIEUW)]

Haunted Mansion – Hinzen (NL)

Geisterschlange – Lehmann

Rallye Monte Carlo – Fackler

Autoscooter Planet Rock – Roschmann

Autoscooter Super Skooter – Kritz

Autoscooter Carat 2000 – Kritz

Autoscooter Top In – Schiedt

 

 

 

 

Bron: kirmes-beschickungen