Plopsaland De Panne wordt 2 weekends opnieuw Meli Park

Plopsaland De Panne maakte net tijdens een persconferentie bekend dat het park voor twee opeenvolgende weekends opnieuw Meli Park wordt. Op 1 & 2 en 8 & 9 september vinden er de Meli Park Revival Weekends plaats.

 

Plopsaland De Panne maakte zopas in het bijzijn van de familie Florizoone, de stichters van Meli Park, bekend dat het op 1 & 2 en 8 & 9 september terugkeert naar de vorige eeuw en opnieuw even Meli Park wordt. In 1999 werd Meli Park, dat vooral in het teken van de bijen stond, verkocht aan Studio 100 dat het in 2000 omtoverde tot Plopsaland De Panne. “Na 18 jaar vinden we het hoog tijd om de nostalgische gevoelens terug naar het park te brengen. We willen liefhebbers onderdompelen in de sfeer van het voormalige Meli Park door herkenbare muziek van weleer en authentieke attributen, zoals de bijtjes van de razend populaire attractie Apirama, terug naar De Panne te halen.”, stelt Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group.

 

Aangekondigd in aanwezigheid familie Florizoone

Voor de gelegenheid was Robert Florizoone, zoon van Meli Park-stichter Alberic Florizoone, aanwezig in het park samen met enkele andere familieleden. In een korte toespraak lichtte hij toe hoe de beslissing indertijd tot stand kwam om het park te verkopen en hoe tot op vandaag de band tussen Studio 100 en de familie Florizoone nog steeds zeer nauw aangehouden word. Voor de gelegenheid werd de familie verrast met een nostalgische verschijning, de originele Meli Bij mascotte.

 

Originele Papegaaienshow en Meli Bij mascotte 

Tijdens de eerste twee weekends van september zullen bezoekers worden meegenomen op een nostalgische rollercoaster doorheen de wereld van de bijen. Niet alleen de Papegaaienshow keert terug, ook de originele Meli Bij mascotte zal na 19 jaar opnieuw van de partij zijn om de bezoekers te ontmoeten en te entertainen. Ook zal er een hele expositie te zien zijn met heel wat attributen uit het meli-tijdperk waaronder de bijtjes uit Apirama. Daarnaast voorziet Plopsaland De Panne photowalls doorheen het park die terugblikken naar de tijd van toen. Uiteraard kunnen bezoekers een ritje maken op één van de attracties uit het Meli-tijdperk zoals De Splash, De Rollerskater en De Piratenboot. “Het is super dat er een stukje van het Meli Park opnieuw tot leven wordt gewekt!”, besluit Robert Florizoone.