Bobbejaanland maakt zich op voor Halloween

De zomervakantie is achter de rug en dus maakt Bobbejaanland zich op voor het volgende hoogtepunt van het pretparkseizoen. Vanaf 17 oktober kan je voor het gruwelijkste Halloween-event van het land opnieuw terecht in het Kempense pretpark. Dit jaar nòg groter, nòg angstaanjagender, maar bovenal nòg verrassender dan ooit tevoren. Het park pakt uit met een extra scarezone, een nog niet eerder vertoonde show én een volledig nieuwe maze. De teller staat ondertussen dus op drie scarezones, zeven spookhuizen en vier nocturnes.

 

Een blik op het volledige programma.

 

Welpen jagen je de stuipen op het lijf

De bestaande spookhuizen Bug Escape, Nightmare Motel, Childhood Fears, Bazaar Bizarre, Sonar en de Doll Factory krijgen versterking van een gloednieuwe maze. En niet zomaar eentje.

Bobbejaanland bundelt dit najaar haar krachten met Jonas Govaerts, co-scenarist én regisseur van de Vlaamse horrorfilm “Welp”. Daarmee brengt Bobbejaanland de live experience van de film naar het park. “Het wordt een vervolg op de film, waarbij onze bezoekers op zoek gaan naar de overlevenden van het kamp van de jeugdbeweging,” aldus woordvoerder Peggy Verelst. “dankzij de nauwe samenwerking met Jonas en productiehuis Potemkino, is het voor ons mogelijk om de verhaallijn echt door te trekken en zo heel dicht aan te leunen bij de film.” Het park gebruikt hiervoor originele attributen uit de film, tot zelfs het masker van hoofdpersonage Kai.

Hoewel Jonas, die ook co-regisseur was van de successerie Tabula Rasa, al heel wat ervaring heeft in het uitschrijven van horrorscenario’s, is deze samenwerking ook voor hem iets uniek:“We speelden al langer met de gedachte om Welp tot leven te brengen in een spookhuis, het aanbod van Bobbejaanland leek mij dus meteen erg interessant.”. Het park ziet het dus groots, letterlijk, want met zijn 750m2, is Welp ook meteen het grootste haunted house in het 13-jarig bestaan van het Halloween-event in Bobbejaanland én één van de grootste spookhuizen van het land.

De film, die in première ging op het Midnight Madness filmfestival van Toronto, won verschillende internationale awards in de afgelopen jaren. Waaronder die voor Best Director op het filmfestival van Sitges in 2014 en de Sabamprijs voor Beste Fictiefilm in 2015. Daarbij wist de film ook het grootste filmblad van de U.K. te verbazen, waarop hij prompt bekroond werd met vier sterren in Empire Magazine. Met Welp haalt het park dus een stevige nieuwkomer in huis.

 

Entertainment van de bovenste plank

Met haar roots in de entertainmentsector, hecht Bobbejaanland er veel belang aan om ieder jaar opnieuw een gevarieerd programma aan shows neer te zetten. Tijdens Halloween 2018 staan er maar liefst vier verschillende shows op het programma.

Van 17 oktober tot en met 4 november speelt de dansshow Cabalgata de las Calaveras iedere dag op Plaza de Los Muertos in Adventure Valley. De familievoorstelling brengt een verhaal over Dia de Los Muertos, de Mexicaanse Feestdag om de doden te eren.

Tijdens de nocturnes brengt discotheek Versuz namen als Dave Lambert, Thierry Von Der Warth, Peter Luts en Laurent Wery naar de Plaza. Dansen met Mexicaanse Calaveras? Daarvoor moet je dit najaar in Bobbejaanland zijn! De avonden worden afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow.

Last but not least is ook Professor Pickart dit najaar aanwezig in Lichtaart. Hypnotiseur Patrick Pickart stond begin dit jaar nog in Belgium’s Got Talent, waar hij het schopte tot de studioshows. In oktober trekt hij naar Bobbejaanland waar hij de bezoekers kennis laat maken met de wondere wereld van de hypnose.

 

Overal griezelen

“Op vraag van onze bezoekers breiden we het aanbod uit naar een andere zone in het park.” legt Peggy uit. Daarmee verwijst ze naar de nieuwe scarezone Toxic Waters, gelegen aan haunted house Sonar en indoor wildwaterbaan Indiana River. “Het verhaal van Sonar wordt uitgebreid naar het strand aan Indiana River, waar slachtoffers van de zure regen je zullen waarschuwen voor het aanstormende gevaar.”

Naast Toxic Waters, zijn ook scare zones Ghost Town en Plaza de Los Muertos terug van weggeweest. Afspraak vanaf 17 oktober in Cowboy Town en Adventure Valley. Griezelen doorheen het hele park dus.

 

Nocturnes

Extra lang griezelen? Dat kan op de vier nocturne avonden die het park organiseert op 27, 28 en 31 oktober en 3 november. De Evil Spirits of the Past nemen dan Ghost Town over en in Kinderland komen de ergste nachtmerries uit je kindertijd naar boven in Childhood Fears. Het park is die dagen geopend tot 21 uur. De dag afsluiten doe je op Plaza de Los Muertos bij Party of the Dead, inclusief spectaculair vuurwerk!

 

Het volledige programma vind je op halloween.bobbejaanland.be