Eerste onride video Valkyria is een feit

De testritten van Europa’s grootste Dive Coaster Valkyria, in het Zweedse pretpark Liseberg, zijn volop aan de gang. De achtbaan liep tijdens de bouw vertraging op door moeilijkheden met de tunnel, maar nu is de officiële opening in aantocht.

 

Een echt ritje kan je over enkele dagen pas maken op Valkyria in Liseberg, maar dankzij een onlangs gedeelde onride video kan je nu al een beetje het gevoel krijgen op de achtbaan te zitten. Het park maakte  bekend dat haar nieuwste aanwinst op vrijdag officieel gepend zal worden.

 

 

 

Valkyria

Valkyria is 700 meter lang en heeft een maximale snelheid van 105 km/u. De achtbaan is 47 meter hoog. Valkyria heeft drie inversies, een Immelmann, een Zero-G Roll en een Heartline Roll. Hiermee is de achtbaan zowel de hoogste, snelste en langste Dive Coaster van Europa. Bovendien heeft deze achtbaan ook nog eens de meeste inversies op een Dive Coaster in Europa. Deze achtbaan werd gebouwd door de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard (B&M). Het thema en de naam van de attractie is gebaseerd op een ‘Valkyrie’, een gevleugeld wezen uit de Scandinavische mythologie. Dit mythische wezen bracht gevallen strijders op aarde naar het hiernamaals.

 

 

Alles over het project kan je hier ontdekken.

 

Bron en foto: Liseberg