Duidelijkere communicatie bij stoomtreinstations in Efteling

Eftelingbezoekers hoeven in de Efteling niet meer te wachten en hopen dat de stoomtrein er bijna aankomt. De Efteling plaatst informatieborden met de dienstregeling van de stoomtreinen die het park rondrijden. Zo geeft het bord onder andere aan hoeveel treinen er momenteel rondrijden.

 

Aan het begin van de wachtrij van zowel Station Marerijk en Station Ruigrijk komen nieuwe borden te staan met daarop informatie over de dienstregeling van de Efteling Stoomtreinmaatschappij. Het nieuwe bord geeft aan of er op dat moment 1 of 2 treinen rijden en tevens om de hoeveel minuten er een trein vertrekt (iedere 10 of 25 minuten). Verder wordt er door middel van een klok aangegeven wanneer de laatste trein van de dag zal vertrekken en geeft een plattegrond de route van de stoomtrein aan, met daarop de twee stations duidelijk gemarkeerd. 

Mocht je het bord gemist hebben, dan word je in de wachtrij geïnformeerd door een stationsomroep. Op gezette tijden informeert de omroep, ingesproken door Efteling-ontwerper en entertainer Jeroen Verheij, je in zowel het Nederlands als het Engels. Je wordt erop geattendeerd hoe vaak de trein rijdt en tevens meldt de omroep dat je buggy’s en rolstoelen gewoon mee kan nemen.