Djurs Sommerland krijgt 45 meter hoge thrill ride in 2019

Het Deense pretpark Djurs Sommerland krijgt er in 2019 een nieuwe, spectaculaire thrill ride bij. De attractie wordt een Gyro Swing met de naam Tigeren en wordt gebouwd door de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides. De nieuwigheid is een investering van 5 miljoen euro.

 

Tigeren is een 45 meter hoge attractie die een snelheid zal bereiken van 100 km/u. Hiermee is Tigeren de grootste Gyro Swing van Denemarken en één van de hoogste exemplaren van Europa. De nieuwigheid wordt ook de snelste en hoogste attractie van Djurs Sommerland.

Bezoekers zullen meer dan 4,5G ervaren gedurende de rit, die ongeveer 2 minuten zal duren. Per rit kunnen telkens 40 personen in de gondel plaatsnemen. Hierdoor zullen er 900 personen per uur een ritje kunnen maken. Bezoekers zullen minstens 125 centimeter groot moeten zijn om een ritje te mogen maken waarbij men zich gewichtloos voelt. De Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides zal instaan voor de bouw van de attractie.

 

Tigeren moet openen in mei 2019, bij de start van het nieuwe pretparkseizoen. De attractie zal zich bevinden in het nieuwe themagebied Wild Asia, waarin ook de in 2017 geopend DrageKongen zal worden opgenomen, alsook de twee nieuwe attracties van dit jaar, namelijk de Jungle Rally en de Safaribussen. DragonKongen is de snelste en langste Family Suspended Coaster van Europa.

 

 

 Bron: Djurs Sommerland