Vijf achtbanen en 6 nieuwe attracties voor Düsseldorf kermis

Rheinkirmes van Düsseldorf, de drukbezochtste kermis ter wereld, vindt dit jaar plaats van 13 juli 2018 tot en met 22 juli 2018. Er komen maar liefst 450 attracties, waarvan er 44 grootvermaak zijn. 6 attracties zijn volledig nieuw voor de kermis in Düsseldorf en één attractie maak zelf haar première en wordt dus zo voor het eerst voorgesteld aan het grote publiek.

 

De Größte Kirmes am Rhein (Grootste kermis langs de Rijn) is de derde beste bezochte kermis ter wereld met ongeveer 4,2 miljoen bezoekers. Enkel de Cranger Kirmes in Herne met 4,5 miljoen bezoekers en Oktoberfest in München met 6,5 miljoen bezoekers doen het nog beter. Maar de Rheinkirmes duurt maar 9 dagen, waardoor deze kermis per dag de meeste bezoekers over de vloer krijgt.

 

Achtbanen:

Voor de achtbaanfans is het dit jaar opnieuw feest, want maar liefst 4 van de grootste kermisachtbanen ter wereld zakken af naar Düsseldorf. Zo hebben we Alpina Bahn van Bruch, de grootste mobiele achtbaan ter wereld die niet overkop gaat. De rollercoaster werd gebouwd door Schwarzkopf en is 910 meter lang. Tijdens de rit wordt er een snelheid van 80 km/u behaalt tijdens de first drop van 64° graden. Alpine Bahn is 27 meter hoog en heeft maximale krachten tot 4,8 G

 

Een andere wereldrecord houder is de Höllenblitz van Renoldi. Dit is de grootste indoorachtbaan ter wereld. De achtbaan van 860 meter lang bevat draaiende karretjes. Tijdens de rit wordt er een snelheid van 80 km/u behaalt, de achtbaan is 18 meter hoog en werd gebouwd door de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides. Höllenblitz bevat een 20 meter hoge waterval en is prachtig gethematiseerd.

 

Nieuw dit jaar is de Wilde Maus XXL van Eberhard. De omgebouwde wilde muis met twee extra grote drops zal voor het eerst in Düsseldorf komen. De achtbaan is sinds vorig jaar uitgerust met VR-brillen en is hiermee de eerste en enige mobiele Virtual Reality Coaster ter wereld. Bovendien heeft de achtbaan nog een heel funhouse gedeelte waar de bezoekers eerst door moeten om tot bij de achtbaan te geraken.

 

Nog een andere grote achtbaan is de Spinning Racer van Bruch. Dit is een grote spinning coaster gebouwd door Maurer Rides die een snelheid behaald van 60 km/u en 15,5 meter hoog is. De achtbaan heeft geen wilde muis lay-out, maar een redelijk unieke lay-out voor de kermis en mag zeker als één van de toppers onder de kermisachtbanen gerekend worden.

 

De laatste achtbaan is de Racing Coaster van Thoma-Hartmann. Deze is meer gericht op de kleinere kinderen. Bezoekers zitten in een treintje met karretjes die de vorm van raceauto’s hebben.

 

 

Waterattracties:

Naast de achtbanen zijn er ook waterattracties te vinden. Zo is de Wildwasserbahn “Auf Manitus Spuren” van Heitmann-Schneider aanwezig. Dit is een log flume attractie, of ook wel de boomstammetjes genoemd. Deze is 17 meter hoog en gebouwd door SDC in 1992. De waterattractie kreeg enkele jaren geleden een volledige restyling en is nu voor het eerste terug te vinden in Düsseldorf.

 

Een andere water attractie is de Rio Rapidos van Kaiser. Een Rapid River of de rondjes bootjes genoemd. Deze attractie is 17 meter hoog en werd gebouwd door het Franse bedrijf Cedeal Rides.

 

 

Nieuwigheden en première:

Dit jaar zijn er maar liefst 6 nieuwe attracties op de kermis te vinden. Naast de Wild Mause XXL en de Wildwasserbahn “Auf Manitus Spuren” zijn er dus nog 4 andere nieuwkomers. Een daarvan is de Chaos Pendel van de Zwitserse exploitant Maier die hier zelf haar debuut maakt. De attractie is een soort van Booster maar aan de arm waar de gondels aan vast hangen, hangt nog aan een extra arm die beiden afzonderlijk van elkaar kunnen bewegen.

 

Ook nieuw is de Jules Verne Tower van Goetzke. Dit is een 80 meter hoge Star Flyer die je een waanzinnig zicht over de kermis bezorgt.

 

De Propeller van Ordelman is ook voor het eerst terug te vinden aan de Rhein. Dit is een Fabbri Inversion XLL attractie. Een soort Booster waarbij de karretjes, die aan de arm bevestigd zijn, ook nog eens rond draaien waardoor je ook zijwaarts en achterwaarts tuimelingen maakt.

 

De laatste nieuwe attractie is meer voor het hele gezin. De Alpen Hotel van Rasch is een groot funhouse. Ook deze attractie stond nog nooit in de Duitse grootstad.

 

 

De skyline van Düsseldorf:

De skyline wordt buiten de grote achtbanen zoals Alpine Bahn ook gekleurd door heel wat andere hoge attracties. Zo hebben we bijvoorbeeld de 45 meter hoge Konga van Küchenmeister. Een attractie die een stevige rit weggeeft.

 

Ook de 65 meter hoge KMG Inversion, de Infinity van Hoefnagels, is niet van de poes!

 

Wie van echte snelheidsmachines houdt kan naast de eerder genoemde Chaos Pendel en Propeller ook terecht in een echte Booster, de Apollo 13 van Küchenmeister.

 

Wie van het zalige uitzicht wilt genieten kan naast de Jules Verne Tower bijvoorbeeld ook terecht in de het 55 meter hoge reuzenrad, het “Bellevue” van Bruch.

 

Maar de aller hoogste attractie van deze kermis is weggelegd voor Hangover The Tower van Schneider. Dit is een 85 meter hoge vrijevaltoren en dus echt alleen weggelegd voor de echte durvers onder ons.

 

 

Stevige thrill rides:

Maar tussen al deze hoge attracties en snelheidsmonsters vinden we ook verschillende heftige thrill rides. Denk maar aan de Soriani & Moser Top Star Tour “Predator” van Kaiser.

 

Of bijvoorbeeld de Mr. Gravity van Oberschelp en de Skater van Kaiser zijn ook van de heerlijke attracties.

 

 

Nog meer thrill rides:

Maar uiteraard zijn er ook heel wat klassieke thrill rides op deze kermis te vinden. Zo hebben we het schommelschip Nessy van Markmann. De Polyp “Big Monster” van Krameyer is er ook bij net zoals de Matterhorn “Petersburger Schlittenfahrt” van Burgdorf. Uiteraard kan de Roll Over “Shake & Roll” van Schäfer en een goede Breack Dance attractie niet ontbrekenden. Hiervan staan er zelf twee opgesteld, de Break Dance No.1 van Kinzler en de Break Dance van Bruch. Daarnaast vinden we ook nog de Circus Circus van Gründler-Preuß terug.

 

 

Familie attracties:

En natuurlijk zijn er nog tal van familie attracties aanwezig. Denk maar aan de botsauto’s, een zweefmolen, een carrousel, enkele funhouses, het spiegelpaleis, een aantal spookhuizen, een shooter dark ride en een echte rotor.

 

 

 

Attractielijst van het grootvermaak:

Alpina Bahn – Bruch

Höllenblitz – Renoldi

Wilde Maus XXL – Eberhard (NIEUW)

Spinning Racer – Bruch

Racing Coaster – Thoma-Hartmann

Wildwasserbahn „Auf Manitus Spuren“ – Heitmann-Schneider (NIEUW)

Rio Rapidos – Kaiser

 

Break Dance No.1 – Kinzler

Break Dance – Bruch

Shake & Roll – Schäfer

Happy Sailor – Howey

Raupenbahn – Buchholz-Steiger

Petersburger Schlittenfahrt – Burgdorf

Circus Circus – Gründler-Preuß

Big Monster – Krameyer

Kettenflieger – Fuhrmann

Wellenflug

Predator – Kaiser

Jules Verne Tower – Goetzke (NIEUW)

Hangover The Tower – Schneider

Apollo 13 – Küchenmeister

Chaos Pendel – Maier (CH) (PREMIERE)

Bellevue – Bruch

Mr. Gravity – Oberschelp

Infinity – Hoefnagels

Propeller – Ordelman (NIEUW)

Super Rutsche – Göbel

Konga – Küchenmeister

Nessy – Markmann

Skater – Kaiser

 

Kristallpalast – Sturm

Big Bamboo – Hempen

Freddys Company – Hofmann-Jehn

Alpen Hotel – Rasch (NIEUW)

Rotor – Pluschies

Boxbude

Laser Pix – Jehn

Geisterstadt – Fellerhoff

Die Große Geisterbahn – Schütze

Looping the Loop – von Olnhausen

Go-Kart Bahn – Fackler

Autoscooter Diamond – Hartkopf-Osselmann

Autoscooter Golden Greats – Kropp

 

 

Bron: kirmes-beschickungen