Uitgelicht: G’sengte Sau – Erlebnispark Tripsdrill

G’sengte Sau is een zogenaamde Bobsled Coaster in het Duitse Erlebnispark Tripsdrill. Het park ging voor deze achtbaan aankloppen bij de toen nog onbekende bouwer Gerstlauer. G’sengte Sau opende in 1998.

 

 

G’Sengte Sau werd gebouwd door Gerstlauer. Het was voor dit Duitse bedrijf de allereerste achtbaan die men bouwde. Ondertussen is Gerstlauer uitgegroeid tot een gerespecteerde bouwer.  Met het type Bobsled Coaster, ontwierp het bedrijf haar eigen versie van een wilde muis achtbaan.

G’Sengte Sau is gebouwd in een kasteel en wordt getypeerd door scherpe bochten, een flinke drop en bunny hops.

Deze achtbaan heeft een hoogte van 16 meter, een lengte van 480 meter en behaald een snelheid van 50 km/h. De naam G’Sengte Sau is afgeleid van het plaatselijke dialect, de naam betekend Snelle Rit.