Toverland opent op feestelijke wijze twee nieuwe themagebieden

Donderdagavond werden in Toverland op zeer feestelijke wijze twee nieuwe themagebieden geopend, Port Laguna, gelegen aan de nieuwe ingang van het park en Avalon, waar de achtbaan Fēnix centraal staat.

 

De feestelijkheden begonnen met een toespraak van Caroline Kortooms, die vertelde hoe het park ooit ontstond als een indoorhal met attracties, tot wat het vandaag geworden is. Een park dat dit jaar meteen anderhalve keer zo groot wordt.

 

Port Laguna

Bezoekers zullen dit jaar het park niet meer via de ingang bij het Land Van Toos betreden, maar via het nieuwe entreegebied Port Laguna. Port Laguna is vormgegeven als een idyllisch havenstadje met azuurblauw water, een strand en een boulevard vol bedrijvigheid. Magie staat in dit mediterrane entreegebied centraal: met een toverstaf kunnen bezoekers hier écht toveren. Aan de boulevard liggen shops, horecapunten, spellen, de interactieve magiezijn-show en de iconische vuurtoren Solaris. Vanuit hier kunnen bezoekers de overige themawerelden van Toverland ontdekken.

In het gebied ontdekten we een echt zuiders sfeertje waar we ten volle van genoten, de muziek van IMAscore weerklinkt door de speakers en zorgt mee voor de sfeerschepping. De nieuwe toegangspoort zorgt ervoor dat je niet meer zomaar een pretpark binnenwandelt, maar dat je een andere wereld betreedt.

 

Avalon

Wie het Avalon van Toverland en tovenaar Merlijn betreedt, wordt ook hier meteen meegezogen in een mooie sfeer met als blikvangers de achtbaan Fēnix en de boottocht Merlin’s Quest. In dit gebied werd veel gebruikgemaakt van rotsen en uiteraard water. De achtbaan kronkelt doorheen het gebied en straalt een bepaalde sexyness uit. Wie de achtbaan berijdt, wordt van zijn of haar sokken geblazen, want dit is een baantje om u tegen te zeggen. We deden in het verleden al meerdere wing coasters in andere parken, maar deze vuurvogel deed ze allemaal verbleken door de pittige rit die je voorgeschoteld krijgt.

 

Een rustigere attractie werd Merlin’s Quest, waarbij je doorheen het gebied vaart, maar ook een darkridegedeelte kan ontdekken. Dit stukje neemt je mee in een magische sfeer door het gebruik van animatronics, mist en heel wat ander moois.

 

Toekomst vol magie

Nu Toverland de gebieden officieel opende, is het park nog niet van plan om op haar lauweren te gaan rusten. Men kijkt nu al vooruit. De ambitie van Toverland is om in de komende jaren de magische grens van 1 miljoen bezoekers te doorbreken. Het attractiepark wil hiervoor de verblijfsduur verlengen door nieuwe uitbreidingen en het openen van een viersterrenhotelresort. De toekomst is er één vol magie.

 

Wij wensen Toverland hier alvast alle geluk mee en wensen hen proficiat met alle nieuwe aanwinsten, die het park nog betoverender maken.