Tegenslag voor Tilburgse kermis: zes topattracties haken af

Slecht nieuws voor de Tilburgse Kermis. Er hebben 6 topattracties afgemeld voor de grootste kermis van Nederland. Onder andere indoor coaster ‘Black Hole’, thrill ride ‘XXL’ en de 80 meter hoge Star Flyer ‘The Flyer’ zullen niet naar de Tilburgse Kermis komen. Tilburg zal het dit jaar ook zonder reuzenrad moeten doen.

 

Van vrijdag 20 juli tot en met zondag 29 juli 2018 vindt in de Nederlandse stad Tilburg een nieuwe editie plaats van de Tilburgse Kermis. In totaal komen er meer dan 200 attracties, waarvan een 50-tal grootvermaak.

 

Helft minder achtbanen:

Normaal gingen er 4 achtbanen komen naar de kermis maar 2 daarvan hebben afgehaakt. Normaal had de Nederlandse exploitant Hendriks met een gloednieuwe gelanceerde wilde muis achtbaan in première gegaan op de Tilburgse kermis. Het plan was zijn oude wilde muis achtbaan ‘Crash Test’ te verkopen en deze nieuwe baan aan te schaffen. Hendriks verkocht dit voorjaar ook effectief de Crash Test maar toen bleek dat de productie van de nieuwe gelanceerde wilde muis achtbaan vertraging opliep en niet tijdig zou klaar geraken, besloot hij het over een totaal andere boeg te gooien en een reuzenrad aan te schaffen. Gevolg, al vroeg dit jaar werd duidelijk dat er alvast 1 attractie niet naar Tilburg zou komen.

Een andere belangrijke achtbaan die niet naar de kermis zal komen is de Black Hole. De Black Hole is een indoor achtbaan van de Duitse exploitant Schierenbeck, die normaal vooral in het Oosten van Duitsland rondreist met deze achtbaan. Het was een unieke kans om deze topper zo dicht bij huis te beleven. Zeer jammer dus dat deze attractie niet van de partij is. De reden van de afzegging is niet duidelijk want de exploitant komt wel nog gewoon af met de Bayern Rutsch’n die eveneens op de attractie lijst staat.

 

Skyline drastisch gewijzigd:

Ook twee belangrijke attracties die de skyline van de kermis zouden vormen hebben afgemeld. Een daarvan is The Flyer van Boos. De Duitse exploitant verkiest de Annakirmes in Düren boven de Tilburgse Kermis om zijn 80 meter hoge Star Flyer op te stellen.

 

The Flyer van Boos is vervangen door een kleinere Star Flyer. Namelijk de Europe Flyer van de Nederlandse exploitant van Raay. De Star Flyer ging dit jaar in première op de Nederlandse kermissen en is 40 meter hoog.

 

Daarnaast zal ook The View van de Nederlandse exploitant Harms niet komen opdagen. Het 55 meter hoge reuzenrad verkoos eveneens als de The Flyer een ander evenement boven de Tilburgse kermis.

 

The Tower Event Center van de Duitse exploitant Blume is de vervanger van het reuzenrad. Dit is een grote uitkijktoren waarbinnen in een funhouse is opgesteld. Hiermee staat er dit jaar geen reuzenrad op de kermis.

 

Ook twee thrill rides haken af:

De derde buitenlandse topper die heeft afgehaakt is de XXL van de Engelse exploitant Manning-Thruston. De heftige thrill ride die afgelopen winter nog op Winterwonderland in Londen stond, zal niet naar de lage landen afzakken.

 

Ook Propeller van Blume-Ordelman heeft afgehaakt. De exploitant verkoos de Rheinkirmes van Düsseldorf en is daarmee niet op tijd terug voor de Tilburgse Kermis.

 

Vervangers:

Maar er zijn ook heel wat vervangers geregeld voor deze afzeggingen. Zoals hierboven vermeld komt de Europe Flyer van de Nederlandse exploitant van Raay voor het eerst naar de Tilburgse Kermis en ook de The Tower Event Center van de Duitse exploitant Blume is voor het eerst van de partij.

 

Als vervangende thrill ride is onder andere ‘Impact’ van Hamers/Lutjens geregeld, dit is een Afterburner. Daarnaast is ook de ‘Hell Raiders’ van Elsinga geregeld, dit is een Fabri Booster.

 

Verder hebben we ook nog de No Limit van de exploitant Van Reken, dit is een Furioso van Modial en de Flipper van Hoefnagels is ook van de partij.

 

Verder is bijvoorbeeld nog de VR Experience van Stroucken vervangen door de Simulator van Troost.

 

Ook deze toppers zijn van de partij:

Maar met al die afzeggingen en vervangers zouden bijna vergeten welke toppers wel nog gewoon afzakken naar Tilburg. De grootste blikvanger is ongetwijfeld de 90 meter hoge vrijevaltoren ‘Goldmine Tower’ van Ordelman, maar ook de gigantische wildwaterbaan ‘Poseidon’ is een absolute topper.

 

Voor de achtbaanfans is de Spinning Coaster XXL van Buwalda opnieuw van de partij net zoals de Dragon, een familie achtbaan van Stroucken. Andere toppers zijn de intense Ghostrider, de Power Polyp en de Gladiator. De Reactor die dit jaar in première ging, is voor het eerst van de partij in Tilburg.

 

De volledige attractielijst van al het grootvermaak kan je hieronder vinden.

 

 

Grootvermaak:

Spinning Coaster XXL – Buwalda (Spinning Coaster)

Dragon – Stroucken (Family Coaster)

Poseidon – Heitmann-Schneider (D) (Wiltwaterbaan)

 

Break Dance No.1 – Hoefnagels (Break Dance)

Break Dance No.3 – Meijer-Koldewijn (Break Dance 3)

Ghost Rider – Löffelhardt (D) (Huss Booster)

Laguna Rupsbaan – van Reeken (Rupsbaan)

Snow Jet – van der Veen (Matterhorn)

Power Polyp – Harms (Polyp/Spider)

Happy Spider – Lutjens-Brunselaar (Polyp/Spider)

Disco Jumper XXL – van Raaij (Smashing Jump)

Skate Jumper – Ordelman (Smashing Jump)

Mr. Beat – Schaak (D) (Orbiter)

Air Race Bungee – de Voer (Bungee)

Gladiator – Buwalda-Kriek (Turbine)

Sound Machine – Hoefnagels (Topscan)

The Reactor – Moonen (Heavy Rotation)

Mega Slide – de Poorter (Rutsche)

Bayern Rutsch’n – Schierenbeck (D) (Rutsche)

Goldmine Tower – Ordelman (Freefall Tover)

Chaos – van der Weerdt (Afterburner)

X-Factory – de Poorter (Wip)

Crazy Dance Machine – Koldewijn (Wip)

 

Cake Walk – Reemer (Cake Walk)

Rue de Paris – Punt-Sloots (Glazen Doolhof)

North Pole – van der Veen (Funhouse)

Pirates Adventure – Schneider (D) (Spookhuis)

Fun House Fire Department – Ordelman (Funhouse)

Rainforest Labyrinth – van de Molengraft (Funhouse)

Heroes City XXL – Koevoets-de Vries (Funhouse)

Thriller – Lemmerman (Spookhuis)

Autoscooter Route 66 – Reemer (Botsauto’s)

 

Geannuleerde attracties:

Black Hole – Schierenbeck (D) (Indoor achtbaan)

Spinning Wild Mouse – Hendriks (Spinning Coaster)

The Flyer – Boos (D) (Star Flyer)

Propeller – Blume-Ordelman (Propeller)

The View – Harms (Reuzenrad)

XXL – Manning-Thrston (E) (XXL)

VR Experience – Stroucken (VR Simulator)

Around the World – de Voer (Star Flyer)

 

Vervangers:

Europe Flyer – van Raay (Star Flyer)

The Tower Event Center- Blume (D) (Funhouse)

Impact – Hamers/Lutjens (Afterburner)

Flipper – Hoefnagels (Flipper)

Hell Raiders – Elsinga (Booster)

No Limit – van Reeken (Furioso)

Mad Mill – de Vries

Haunted Castle – Lutjens (Spookhuis)

Simulator – Troost (Simulator)

 

 

Video’s: