RailBlazer geopend in California’s Great America

Eerder deze maand opende het Amerikaanse pretpark California’s Great America haar allernieuwste achtbaan RailBlazer. Deze achtbaan is anders dan de achtbanen die we kennen aangezien deze maar over een enkele rail rijdt. De bouw werd verwezenlijkt door het Amerikaanse bedrijf Rocky Mountain Construction, dat voor het eerst dit type bouwde. Ondertussen doken de eerste onridefilmpjes op.

 

Railblazer werd na veel ongeduld van de fans geopend op 15 juni 2018. Deze achtbaan werd gebouwd door Rocky Mountain Construction en is samen met Wonder Woman Golden Lasso Coaster in Six Flags Fiesta Texas de eerste in haar soort. De achtbanen zijn Single Rail coasters en hebben een zogenaamde Raptor Track.

 

 

Wie plaatsneemt in RailBlazer wordt via een lifthill meegenomen naar een hoogte van 32 meter, om meteen een drop van 90° te maken. Tijdens de snelle rit die daarop volgt wordt een snelheid behaald van 84 km/h. De baan zit vol spannende elementen zoals meerdere airtimeheuvels en drie inversies: Een Dive Loop, Cutback en Corkscrew.

 

 

Wie de bouw wil herbekijken kan dat hier.

 

Bron en foto: California’s Great America