Lay out nieuwe unieke achtbaan Schwaben Park compleet

Dit jaar zal het Duitse Schwaben Park een nieuwe en unieke achtbaan openen. Het wordt een creatie van het jonge, Zwitserse bedrijf Ride Engineers Switzerland. Bij deze achtbaan hangen de karretjes aan de zijkant van de baan en schommelen ze heen en weer. In mei gingen de voorbereide bouwwerken van start en ondertussen is de constructie compleet.

 

Het Duitse pretpark Schwaben Park opent later dit seizoen een unieke achtbaan met Wilde Hilde. De achtbaan bevat gondels die aan de zijkant van de track bevestigd zitten, wat vrij uniek is. Men gaat doorheen een parcours dat iets weg heeft van een knikkerbaan. De zitjes schommelen hierbij heen en weer. Ondertussen werd het laatste trackdeel al geplaatst.

 

 

De gondels die op de baan komen worden vormgegeven als gekke kippen. Het park liet de bezoekers kiezen hoe de karretjes eruit zullen zien. Er waren drie ontwerpen waaruit gekozen kon worden.

 

De unieke achtbaan werd ontwikkeld door het jonge Zwitserse bedrijf Ride Engineers Switzerland. Ze wordt de eerste in haar soort en zal een hoogte krijgen van 25 meter. De bezoekers zullen per twee rug aan rug zitten, wat een totaal van vier passagiers per bakje maakt. Men zal de achtbaan kunnen betreden vanaf vier jaar. De rit zal anderhalve minuut duren en verloopt over een parcours van 100 meter.

 

 

Foto’s: Schwaben Park