Franse themapark Puy du Fou, dé internationale referentie voor live shows en de nieuwste technologieën

Franse themapark Puy du Fou, dé internationale referentie voor live shows en de nieuwste technologieën

 

Al 40 jaar lang verrast Puy du Fou zijn bezoekers keer op keer met adembenemende shows. Elk jaar herinvesteert Puy du Fou de volledige winst, vooral in research & development. Het park is een levensgroot laboratorium waar voortdurend met de allernieuwste technologie wordt geëxperimenteerd, en dat met maar één doel: nog verbluffendere kunstprojecten creëren en de toeschouwers echte kippenvelmomenten bezorgen.

 

De teams van Puy du Fou hebben een catalogus vol technologische hoogstandjes op hun naam staan. Stuk voor stuk uniek op wereldniveau: een voortbewegende slottoren van 18 meter hoog, een Vikingenboot van 20 meter lang die uit het water opduikt, een 360° draaiende tribune, een scène van 2.000 m² die 1-2-3 verandert in een waterspektakel en nog zoveel meer. Dankzij innovaties en technologie slaagt Puy du Fou erin om zijn bezoekers elk jaar opnieuw te verrassen met unieke shows. 

 

  1. Realistische belevenissen dankzij hoogstaande geluidseffecten
    Puy du Fou werkt samen met componisten zoals Nick Glennie Smith, Carlos Núñez of Nathan Stornetta, die voor het park originele muziekstukken schrijven. Alle muziek wordt opgenomen met een symfonisch orkest en gemixt in de studio. Vervolgens worden de composities ter plekke afgewerkt, zodat de muziek volledig is afgestemd op de show . Zo snuiven de bezoekers volledig de sfeer op dankzij multitrack opnames. De show ‘Le Dernier Panache’ met een 360° draaiende tribune wordt opgevoerd in een zaal die je nergens anders ter wereld terugvindt. Dankzij een specifieke akoestische architectuur volgt het geluid de bewegingen op een perfect natuurlijke manier. Voor die multidimensionale geluidsdiffusie bepaalt een multichannel systeem de positie van de tribune en doet 24 luidsprekers virtueel draaien.

 

  1. Oogverblindend lichtspektakel
    Licht speelt een belangrijke rol in de indoor- en avondshows van Puy du Fou. Lichttechnologie plaatst niet alleen de dramatiek van het verhaal maar ook elk kostuum van de acteurs, ruiters en dansers in de spotlights. Een absoluut technisch hoogstandje is de show Cinéscénie. De reusachtige scène van 23 hectare groot vereist een slimme belichting. Elk tafereel heeft een eigen kleurenpalet, dat volledig is afgestemd op de kostuums. De grootste precisie is vereist om de juiste verlichting op het juiste ogenblik te projecteren, op 50 cm nauwkeurig op deze immense scène. Daarnaast zijn er ruim 2.500 projectoren verborgen en liggen 600 waterdichte LED-projectoren rondom de scène. 80% van die projectoren zijn op maat gemaakt om aan de specifieke vereisten van Puy du Fou te voldoen. 

 

Nog meer sensatie dankzij 3D-videomapping
Videomapping creëert een optische illusie dankzij een complex spel van gigantische beelden die in 3D worden geprojecteerd en de decors een nieuwe dimensie geven. Die optische illusies ontstaan door technieken die bepaalde zones verbergen en andere in de schijnwerpers plaatsen met heel krachtige lichtbundels. Puy du Fou wil op die manier diepte creëren en de toeschouwers volledig meeslepen in de shows.

Bij de gloednieuwe show ‘Le Mystère de La Pérouse’ wordt de bezoeker volledig ondergedompeld in een avontuurlijke ontdekkingstocht op een schip dankzij heel realistische 360° videoprojectie. Gedurende de hele show glijden schitterende landschappen voorbij de partrijspoorten van het schip. Elke fase van de reis biedt een nieuw, spectaculair zicht: de haven van Brest, Kaap Hoorn, Paaseiland, de schipbreuk … Die virtuele decors zijn ontworpen door Puy du Fou, in samenwerking met Digital District, een onderneming die gespecialiseerd is in 3D-beelden van hoge kwaliteit voor bioscoopfilms en luxeproducten.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE
Seizoen 2018: van 7 april tot 4 november 2018
Ticketprijzen, park only: Ticket volwassene: vanaf € 35 – ticket kind: vanaf € 25
Prijzen voor een verblijf: verblijf Park + Hotel: vanaf € 59 per persoon
Informatie en reservering: telefonisch op +33 820 09 10 10 (0,12 €/min vanaf een vaste lijn) of op www.puydufou.com

 

Over Puy du Fou
Puy du Fou werd opgericht in 1978 en is een volledig atypisch themapark. Het werd twee keer verkozen tot beste park ter wereld: in maart 2012 in Los Angeles (Thea Classic Award) en opnieuw in november 2014 in Orlando (Applause Award). Vandaag is het het tweede grootste themapark van Frankrijk met 2 260 000 bezoekers in 2017. Puy du Fou is een groep die bestaat uit hoofdzakelijk een Association Loi 1901 (een vereniging zonder winstoogmerk) en een SAS (Société par Actions Simplifiées). De vereniging organiseert het Cinéscénie spektakel met 3 800 vrijwilligers en heeft de SAS in handen die het Grote Park beheert (60 dag- en avondspektakels, 4 historische dorpjes, 27 restaurants en 5 themahotels). De twee organisaties verzekeren hun toekomst door Puy du Fou Academie (een lagere school ‘kunst & studies’) en Junior Academie (artistiek opleidingscentrum) te financieren. Beide leiden jaarlijks ruim 600 jongeren op in de spektakelkunsten en -technieken. Met Puy du Fou International verspreidt het park zijn knowhow over de wereld en geeft het advies over de creatie van parken en spektakels volgens het model van Puy du Fou. Sinds zijn oprichting kent Puy du Fou een constante groei dankzij zijn artistieke lef en permanente investeringen.
www.puydufou.com