Energylandia test grootste megacoaster van Europa

In het Poolse pretpark Energylandia gingen eind vorige week de eerste testritten van start op de grootste megacoaster van Europa, Hyperion. Deze achtbaan is maar liefst  77 meter hoog en heeft een drop van 80 meter. De first drop heeft een hellingsgraad van 84 graden en eindigt in een tunnel, die 3 meter onder de grond ligt. Alsof die cijfers niet indrukwekkend genoeg zijn behaalt de achtbaan een snelheid van 142 km/u.

 

Energylandia blijft pretparkliefhebbers verbazen met knallers van nieuwe attracties. Eerder dit jaar opende het park met de Watercoaster “Speed Water Coaster” meteen de hoogste watercoaster ter wereld. En nu maakt alweer een kanjer van een achtbaan haar eerste testritten.

 

 

Een precieze openingsdatum noemt het park voorlopig nog niet, het is dus afwachten wanneer de eerste bezoekers een ritje kunnen maken in Hyperion. De achtbaan werd gebouwd door de Zwitserse constructeur Intamin Amusement Rides.

Hyperion is maar liefst 77 meter hoog worden en ze heeft een first drop van 80 meter. De first drop heeft een hellingsgraad van 84 graden en eindigt in een tunnel die 3 meter onder de grond gaat. Terwijl de trein door deze tunnel raast zal er een snelheid bereikt worden van 142 km/u!

 

 

De bouw herbekijken kan hier.

 

Bron en foto: Energylandia