Eerste soft-openingen van Wood Express in Parc Saint Paul

In het Franse pretpark Parc Saint Paul hebben afgelopen weekend verschillende soft-openingen plaatsgevonden van de houten achtbaan Wood Express. Het zal nu niet lang meer duren voor de achtbaan officieel opengaat. De nieuwe achtbaan is de 4de houten achtbaan van Frankrijk en de 7de achtbaan van het park.

 

Op 30 oktober 2017 kwam er groot nieuws uit het Franse pretpark Parc Saint Paul. Het Noord-Franse pretpark kondigde immers aan om in 2018 uit te pakken met een houten achtbaan die gebouwd zou worden door de Amerikaanse fabrikant The Gravity Group. Een houten achtbaan met een stalen draagconstructie, ook wel een hybride houten achtbaan genoemd.

De attractie is de 7de achtbaan van het Normandische pretpark. Het is de 4de houten achtbaan van Frankrijk en eentje die speciaal gericht is op gezinnen, maar die ook tieners fantastisch zullen vinden. De achtbaan heeft de naam Wood Express gekregen.

Wood Express is 14,9 meter hoog en heeft een first drop van 14,6 meter. Tijdens deze first drop van 57° graden wordt er een snelheid behaald van 61,2 km/u. Het parcours is 479,1 meter lang en het ritje duurt ongeveer 115 seconden.

 

 

Er wordt een tijd van 60 seconden voorzien om bezoekers in en uit het treintje met 12 zitjes te laten stappen. Er is maar één trein op de baan. Hierdoor is er een bescheiden capaciteit van 372 personen per uur. Kinderen vanaf 1 meter kunnen al een ritje maken in de achtbaan. Wood Express bevat 13 airtime-momenten en de maximale drop is er eentje van 58° graden, net iets steiler dus dan de first drop.

Het is de 4de achtbaan van de Amerikaanse fabrikant The Gravity Group in Europa. In 2011 werd de eerste achtbaan in Europa van deze fabrikant geopend met Twister in het Zweedse pretpark Gröna Lund. Vier jaar later (2015) werd in het Ierse pretpark Tayto Park de tweede Europese achtbaan van deze constructeur geopend. Cú Chulainn was zelfs de eerste Ierse achtbaan van formaat. Twee jaar geleden (2016) opende het Franse Walibi Rhône-Alpes de houten achtbaan Timber, een kleine familieachtbaan van The Gravity Group die een fantastische rit weggeeft.

 

 

Alle bouwfoto’s van het project kan je hier herbekijken.

 

 

Foto: The Gravity Group

Video: Parc Saint Paul