Uitgelicht: Dawson Duel – Bellewaerde

Dawson Duel is een unieke attractie in Europa. Deze duellerende alpine coaster werd geopend in 2017. Op deze attractie kan men tegen elkaar racen op een kunstmatige helling.

 

Dawson Duel kwam tot stand na drie jaar plannen. Bellewaerde wou namelijk een unieke familiale attractie bouwen. Voor de bouw van de attractie werd een beroep gedaan op de gerenommeerde Duitse bouwer Wiegand.

Deze Alpine Coaster werd gebouwd op een speciale constructie, die een kunstmatige helling vormt, waarop de baan rijdt. Om in het station te raken moet je over een grote wandelbrug naar boven wandelen, doorheen de boomtoppen.

De hoogte van Dawson Duel is 25 meter en de lengte per track bedraagt 450 meter. Bij deze Alpine werd gekozen voor een systeem waarbij je zelf niet de snelheid bepaalt. Deze wordt bepaald door de zwaartekracht. Wanneer de karretjes te snel gaan of te dicht op elkaar komen, zullen deze automatisch afremmen. Een topsnelheid van 40 km/h kan bereikt worden.