Efteling en La Place verrassen met nieuw kinderconcept

La Place en de Efteling gaven vandaag in de Rotterdamse La Place vestiging in Hudson’s Bay het startsein voor een grootschalige samenwerking. Samen introduceren zij een nieuw en aansprekend kinderconcept: gethematiseerde speelhoeken en kindersmulmenu’s. Kids kunnen nu al in dertien vestigingen van La Place naar hartenlust spelen in de Efteling speelhoeken. Het nieuwe concept doet ook zijn intrede bij nieuwe en vernieuwde La Place restaurants. De kindersmulmenu’s zijn verkrijgbaar in alle Nederlandse vestigingen van La Place*. Deze zomer opent La Place bovendien haar deuren in de Efteling.

 

Met het nieuwe kinderconcept willen La Place en de Efteling kinderen en hun ouders iets bijzonders bieden. “De Efteling wil ook graag buiten haar poorten kinderen en gezinnen in verwondering brengen. Door de samenwerking met La Place kunnen we een vers en verantwoord kindermenu combineren met Efteling ‘fun’, zowel in de gethematiseerde smultasjes als in de sprookjesachtige speelhoeken in de La Place vestigingen”, vertelt Olaf Vugts, Creatief Directeur van de Efteling.

Ook Bart van den Nieuwenhof, Managing Director van La Place, is trots op de samenwerking tussen La Place en de Efteling. “We deelden samen de ambitie om een leuk en verrassend kinderconcept te ontwikkelen waarin de kracht van La Place en de Efteling samenkomen. Het resultaat zijn de Efteling speelhoeken waar kinderen heerlijk kunnen spelen én een met zorg samengesteld kindersmulmenu. Met dit nieuwe eigentijdse concept spelen we in op de veranderende behoefte van jonge gezinnen.”

 

Een kindermenu om van te smullen

Het kindersmulmenu van La Place is een verantwoord alternatief voor bestaande kindermenu’s. Het menu bestaat uit een kidsburger of broodje met beleg naar keuze, een bakje komkommer/tomaat, een vers sapje, smoothie of huisgemaakte limonade en een smultasje met daarin een doeboekje, kleurpotloodjes, een cadeautje en een muntje voor een ijskoude verrassing. Een kindersmulmenu kost 4,95 euro en wisselt elk seizoen van Efteling-thema.

*De kindersmulmenu’s worden verkocht in de Efteling en in alle Nederlandse La Place vestigingen (m.u.v. Express, NS-stations, luchthavens, RAI Amsterdam en Duinrell).

 

Over de Efteling

Met 5 miljoen bezoekers in 2017 is de Efteling de best bezochte dagattractie van Nederland en behoort het tot de top van attractieparken van Europa. Eten en drinken zijn met een jaaromzet van ruim 53 miljoen euro een groot onderdeel van de feeërieke sprookjeswereld van de Efteling. De visie op eten en drinken kent een aantal speerpunten: veel aandacht voor concepten met een totaalbeleving, maar ook voor kwaliteit, diversiteit en het bieden van gezonde alternatieven binnen het totaalaanbod, zowel overdag als in de avond en voor zowel Nederlandse als internationale gasten.

 

Over La Place

Al bijna 30 jaar is La Place een succesvolle foodserviceformule waarbij natuurlijke, dagverse en huisgemaakte producten de hoofdrol spelen. De horecaketen combineert het beste van de markt met een selfservice restaurant. Sinds de oprichting in 1987 speelt La Place in op de trend van bewuste voeding. Zo werken de professionals uitsluitend met verse, natuurlijke en waar mogelijk biologische grondstoffen en worden eigen, unieke recepten voor de ogen van de klant bereid. La Place heeft naast ruim tachtig vestigingen in Nederland ook enkele locaties in onder meer Duitsland, Spanje, Indonesië en de Verenigde Staten. Begin 2016 is de foodserviceformule overgenomen door Jumbo Groep Holding BV.