Eerste onride spectaculaire Launchcoaster Icon is een feit

In Blackpool Pleasure Beach is de multi-launch coaster Icon geopend. Deze achtbaan, gebouwd door het Duitse bedrijf Mack Rides is de duurste investering die het park ooit maakte. De achtbaan wordt tot tweemaal gelanceerd en kronkelt zicht doorheen meerdere andere attracties. Ondertussen zijn ook de eerste onride video’s verschenen.

 

Tijdens een feestelijke ceremonie werd op 23 mei de achtbaan Icon geopend voor de pers in het Britse park Blackpool Pleasure Beach. Op 25 mei volgde de opening voor het grote publiek. De achtbaan kronkelt zich doorheen het park doorheen meerdere andere attracties, wat voor een speciaal zicht zorgt.

 

 

Meteen na de persopening verschenen ook de eerste onride video’s van de baan, hierop kan je mooi de rit volgen en al een eerste impressie krijgen wat de rit te bieden heeft.

 

 

Icon

De achtbaan Icon werd gebouwd door Mack Rides. De achtbaan wordt tweemaal gelanceerd tot een snelheid van 80 km/u. Het 1140 meter lange parcours kruist 15 keer andere attracties, waaronder 5 andere achtbanen in het pretpark. Icon is 27 meter hoog en heeft 2 inversies. De rollercoaster kan met 4 treinen tegelijk rijden. Tijdens het ritje, dat maar liefst 2 minuten en 41 seconden duurt, ervaren de bezoekers krachten tot 4,3 G.

 

 

Herbekijk hier de bouwwerken.

 

Bron en foto: Blackpool Pleasure beach