Een kijkje op de bouwwerf van zwempark Lago in Kortrijk

Op zondag 6 mei vond de Open Wervendag plaats. Ook in Kortrijk stonden enkele werven open voor de bezoekers, waaronder het in aanbouw zijnde nieuwe Lago zwembad. Een ideaal moment om de vooruitgang even van dichterbij te bekijken!

 

Het nieuwe Lago bad te Kortrijk moet het paradepaardje worden van de groep. Met een lengte van maar liefst 160 meter zal hier de langste wildwaterbaan van België te vinden zijn! Recent werd ook bekendgemaakt dat er niet drie, maar wel vijf glijbanen zullen komen. De reden hiervoor is dat de focus vooral ligt op beleving, en het feit dat Bellewaerde volgend jaar ook een aquapark opent. Lago voelt de hete adem van Bellewaerde en wilt hier dus op anticiperen. Het zwembad omvat verder een Olympisch 50 meter topsportbad, een golfslagbad, drie kinderbaden, een warme lagune, een buitenbad met waterspeeltuin en een wellness met twee sauna’s en een hammam.  De tarieven liggen trouwens ook al vast. Inwoners van Kortrijk en Zwevegem betalen 9,5 euro per bezoek. Kinderen, studenten, 65-plussers en personen met een beperking krijgen een korting. Een tienbeurtenkaart kost 82 euro. Niet-inwoners betalen 10,4 euro per zwembeurt. Sportzwemmers parkeren goedkoop bij het zwembad aan 1 euro voor anderhalf uur. Recreatieve zwemmers betalen 3 euro voor maximum 4,5 uur parkeren. De tarieven stijgen geleidelijk voor wie nog langer parkeert.