Drie nieuwe achtbanen in opbouw nabij Silver Dollar City

Er is een nieuw pretpark in aanbouw in de Amerikaanse staat Missouri, vlakbij het pretpark Silver Dollar City. Het nieuwe pretpark heeft de naam America’s Fun Park gekregen en zal deze maand nog de deuren openen. In het pretpark komen meteen ook drie achtbanen te staan.

 

America’s Fun Park is een gloednieuw pretpark dat momenteel opgebouwd wordt op de vroegere site van het Branson Heights Shopping Center, dat door de Leap Day tornado van 2012 vernield werd. Het pretpark zal verschillende attracties bevatten, waaronder meteen ook drie achtbanen, en moet op 18 mei openen.

Het pretpark zal dagelijks geopend zijn. In de week van 10u ‘s morgens tot 10u ’s avonds en in de weekends van 10u ’s morgens tot middernacht. De toegang tot het park is gratis, je kan per attractie betalen of een polsband kopen. Deze kan je krijgen vanaf 20 dollar (geldig van 10u tot 16u) of je kan voor 35 dollar de hele dag plezier maken.

Het pretpark ligt op amper 10 kilometer van Silver Dollar City, ideaal voor de credit hunters om na een dagje in het toppretpark nog snel een paar credits te scoren. De grootste van de drie achtbanen is de Groovy Train, een Super Cyclon van de Italiaanse fabrikant Interpark met een Zyklon/Galaxi lay‑out. Deze achtbaan heeft een lengte van 350 meter en is 10 meter hoog. In 2016 stond de achtbaan nog als Cyclone Coaster in Lake City Amusement Park, waarna die verkocht werd aan de exploitant S.J. Entertainment (Steve Vander Vorste).

De tweede grootste achtbaan is de Windstorm en is eveneens van Italiaanse makelij. Deze keer stond de voormalige fabrikant S.D.C. in voor de bouw van de achtbaan. De achtbaan is van het model Hurricane en is 440,4 meter lang. De achtbaan heeft al een hele geschiedenis achter de rug, want deze stond al op verschillende locaties waaronder het Amerikaanse pretpark Fun Forest Amusement Park, maar reisde in een ver verleden zelfs nog rond op de Belgische kermissen als Flying Railway onder de exploitant Carnin.

De derde achtbaan van het park is de Wacky Worm. De achtbaan is gebouwd door Fajume, een fabrikant uit El Salvador, en heeft dezelfde lay-out als de naam doet uitschijnen. Alle achtbanen van het park zijn eigendom van de exploitant S.J. Entertainment (Steve Vander Vorste).

Bronnen: rcdb, coaster-count, America’s Fun Park

Foto’s: America’s Fun Park