Bouwer in de kijker: Lamberink

De Nederlandse bouwer Lamberink begon 30 jaar geleden met het uitbaten van reuzenraden op de kermis, maar men ging later deze attracties zelf bouwen. Lamberink bouwt behalve reuzenraden ook kassahokjes en verhuurt reuzenraden.

 

 

Voor Lamberink begon alles 30 jaar geleden, toen de familie Lamberink – Kroon nog over de kermis reisde. Vader Jan Lamberink en moeder Kokkie Kroon stonden aan het roer en reisden heel Nederland af met een reuzenrad. Toen de kinderen Nanda, Julisa en Sebastiaan oud genoeg waren gingen ze mee werken in het bedrijf. Vanaf de jaren 1980 was Jan Lamberink ook regelmatig betrokken bij de bouw van reuzenraden.

Vanaf 2014 hakte de familie de knoop door. Ze gingen de uitdaging aan om zelf reuzenraden te bouwen. Door zijn achtergrond en ervaring wist Lamberink als de beste wat de klant exact wil.  Inmiddels is Lamberink uitgegroeid tot een internationaal opererend bedrijf, gespecialiseerd in de fabricage, revisie en verhuur van reuzenraden.

 

Het bedrijf bouwt twee types reuzenrad

 

De RL33

De RL33 is een reuzenrad van 32.5 meter hoog en heeft een diameter van 30 meter. De Capaciteit ligt op 1.150 personen per uur

 

De RL46

De RL46 is een reuzenrad van 46 meter hoog en heeft een diameter van 42 meter. De Capaciteit ligt op 1.800 personen per uur

 

Bron: Lamberink