Antibes Land zet zeldzame Rainbow-attractie te koop

Het Franse pretpark Antibes Land was één van de weinige pretparken die nog een klassieke Rainbow‑attractie aanbood. Dit type attractie vonden we in de jaren 1980 nog regelmatig terug in pretparken en op kermissen, maar ondertussen werd dit een zeldzaamheid.

 

Het Franse park Antibes Land is een pretpark gelegen aan de Cote d’Azur, niet ver van Nice. Het park biedt een waaier aan voornamelijk kermisattracties aan en heeft als buren het waterpark Aquasplash en het dierenpark Marineland.

Eén van de klassiekers zal na dit seizoen het park verlaten. Het gaat over een Rainbow-attractie. Deze werd gebouwd in de jaren 1980 door Huss en wordt vaak ook het vliegende tapijt genoemd. Dit type attractie is ondertussen vrij zeldzaam geworden. Heel wat exemplaren verdwenen uit de parken en van de kermissen. Fans van Bobbejaanland zullen dit type attractie ooit nog gekend hebben van de Rainbow, die van 1985 tot 2000 in het park stond.

Het Franse exemplaar staat nu te koop voor zo’n  €120.000. Ook staat de 5D-cinema van het park sinds een tijdje te koop.

 

 

Nieuwe toevoegingen

Waar dingen vertrekken, komen meestal ook nieuwe dingen bij. Zo opent het park dit jaar een achtbaan van de bouwer SBF Visa Group. Het wordt een compact Spinning Coaster die voordien over de Italiaanse kermissen reisde. Ook zal er een avonturenparcours geopend worden.

De achtbaan komt op de plaats van de attractie Peter Pan, die eind december helaas is afgebrand.

 

Bron: parcsetcompagnie

Foto’s: Antibes land