Efteling sluit Paddenstoelendorp voor renovatie

Het 65-jarige Paddenstoelendorp in het Kabouterdorp, dat te vinden is in het Sprookjesbos van de Efteling, wordt helemaal opgeknapt. De Efteling doet het onderhoud in alle stilte.

 

Een verrassing voor de Eftelingbezoekers. Het Paddenstoelendorp, dat onderdeel is van het Kabouterdorp, werd plotseling gesloten. Er werden voor de paddenstoelen, waar je als bezoeker in kunt lopen, houten hekken geplaatst. De paddenstoelen zijn er al sinds de opening van het park.

Hoewel het park het dorpje niet op de lijst zet van attracties die in onderhoud zijn, zijn ze niet meer toegankelijk en krijgt het een fris uiterlijk. Het laaghangende bord met de tekst ‘Hier moeten ouders stillestaan. Kinderen mogen verder gaan’ werd onlangs verwijderd. Wanneer het sprookje terug opent is nog onbekend.

Efteling sluit in april nog meerdere attracties. Zo is er van 9 april tot 24 april een onderhoud gepland voor Aquanura. Gondoletta stopt met varen van 9 april tot 27 april en ook dive-coaster Baron 1898 sluit van 9 april tot 13 april.

© Femke Videler