Parc Astérix voert rookverbod in

Parc Astérix, het attractiepark in Plailly in Frankrijk, heeft in alle stilte een rookverbod in het park doorgevoerd. Roken mag enkel in de voorziene zones in het park.

 

Een verassende start van het nieuwe seizoen voor de rokende bezoekers van het Franse pretpark Parc Asterix. Het Franse themapark heeft dit jaar een rookverbod doorgevoerd, roken kan voortaan in de zeven speciale voorziene rookzones in het park.

Een onverwachte keuze want het park heeft hier geen melding van gemaakt op de website en sociale media. Het parkreglement is vooralsnog ook niet aangepast. In het park zelf kan men niet om de nieuwe regel heen. Op het parkplan en andere kanalen wordt de melding duidelijk vermeld dat roken verboden is in het park.

Er is een rookplaats voorzien bij de ingang van het park, de houten achtbaan Tonnere De Zeus, schommelschip La Galère, frituur Fritapopoulos, restaurant Le Cirque, boomstamattractie Menhir Express en bij de achtbaan SOS Numérobis.

 

Rookverboden in dier- en pretparken worden de laatste jaren vaker toegepast. Zo kwamen onder andere de Zoo Antwerpen en Planckendael in 2017 met een rookverbod ook in de Efteling wordt roken afgeraden in bepaalde zones. De reden van een rookverbod in de parken zijn vrij uiteenlopend, de meeste parken kiezen er bewust voor zodat niet rokende bezoekers geen hinder ondervinden van rokende bezoekers.

 

Bron: Fans du Parc Astérix