Dollywood gaat groots uitbreiden met acht nieuwe attracties in 2019

Het Amerikaanse park Dollywood wil in 2019 uitbreiden met acht nieuwe attracties, gelegen in een gebied van vijf hectare groot. Onder de attracties bevindt zich alvast een familieachtbaan. Het park heeft het nieuws zelf nog niet naar buiten gebracht, maar de nieuwigheden zijn terug te vinden in de bouwaanvragen die het park indiende.

 

Dollywood, gelegen in Pigeon Force in Amerika, is momenteel bezig met graafwerken op een stuk grond van ongeveer vijf hectare groot. Hoewel het park momenteel nog geen info wil vrijgeven, weten Amerikaanse nieuwskanalen al wel te achterhalen dat het gebied acht nieuwe attracties en een restaurant zal krijgen. Deze informatie is terug te vinden in de bouwaanvraag van het park en de bijhorende documenten.

 

Het nieuwe gebied bevindt zich achter de houten achtbaan Thunderhead en vlakbij de ingang van de achtbaan Mystery Mine. Op bouwplannen zien we attracties als een schommelboot, een indoorspeeltuin en als belangrijkste misschien wel een hangende achtbaan.

Volgens meerdere bronnen zal deze achtbaan een Family Suspended Coaster worden van het Nederlandse bedrijf Vekoma, dat onlangs overgenomen werd door het Japanse S&S – Sansei Technologies.

 

Een voorbeeld van zo’n achtbaan vinden we in Fårup Sommerland met Orkanen.

 

 

Wanneer het park precies alle details bekendmaakt of een exacte openingsdatum geeft, is voorlopig nog niet bekend, maar de opening zou in 2019 plaatsvinden.

 

Bron: Fox News

Foto: Dollywood