Babyolifantje WILDLANDS voor het eerst naar buiten

Het olifantje dat op Tweede Paasdag in WILDLANDS is geboren, mocht vrijdagochtend voor het eerst met de kudde naar buiten gegaan.  In de Olifantenvallei bleef het mannetje dicht bij zijn moeder en tante.

 

De olifantenkudde bleef de dagen na de geboorte binnen en dus had de hele familie veel zin om naar buiten te gaan. Het weer werkte ook goed mee. Bezoekers van WILDLANDS kunnen ook nu duidelijk zien, dat het kalfje beschermd wordt door de hele kudde. Het eerste wat het jong zelf deed was de omgeving goed onderzoeken.

In totaal telt de  kudde van WILDLANDS nu negen olifanten; drie volwassen vrouwen, één volwassen bul, vier jonge stiertjes en dit pasgeboren kalf. Verwacht wordt dat er nog dit voorjaar een tweede jong volgt. Op de website www.wildlands.nl/olifantenjong staan de nieuwste ontwikkelingen.