Phantasialand voert vernieuwingen uit in het Afrikaans gebied

In Phantasialand zit men nooit stil. Zo wordt momenteel volop gebouwd aan het het nieuwe gebied Rookburgh, waar een Flying Coaster zal openen. Maar ook elders in het park is men aan het werk. Bij de achtbaan Black Mamba wordt een deel van het rotswerk vernieuwd.

 

Phantasialand is momenteel bezig met de renovatie van een gedeelte van de rotsen in het Deep In Africa gebied, meer bepaald aan de achtbaan Black Mamba. Het park bouwt er in samenwerking met het bedrijf Universal Rocks. Dit bedrijf stond ook in voor de basaltrotsen in het Klugheim-gebied. Het is door de ervaring in dit gebied, dat het park nu besloot ook de rotsen in het Afrikaanse gebied te gaan vernieuwen. “Toen we de imposante basaltketen bouwden in ons themagebied Klugheim, leerden we nieuwe materialen, technieken en experts kennen die we twaalf jaar geleden niet konden gebruiken.”

 

 

In een interview vertelt projectleider Filipe Rodrigues dat de uitdaging voor het vervangen van de rotsen in het Afrikaanse gebied uitdagender is dan de rotsen in Klugheim. Hier moet men namelijk zorgen dat alles naadloos met elkaar verbonden blijft en moet men oude delen afbreken, om zo nieuwe delen te doen passen.

 

Opmerkelijk is dat er een soort doorgang lijkt te zijn in de mond van de nieuwe apenrots. Of dit later een toegankelijke doorgang wordt voor het publiek, voor een fotopunt of dergelijke, zal afwachten blijven tot het nieuwe seizoen begint.

 

 

Er wordt ook gewerkt aan de Afrikaanse hutjes in de zone. 

 

 

Bron en foto’s: Phantasialand