Retracking voor Phoenix in Knoebels Amusement Park

Het Amerikaanse pretpark Knoebels Amusement Park geeft deze winter haar houten achtbaan Phoenix de nodige aandacht. Heel wat track wordt momenteel vernieuwd, alsook de treinen ondergaan een grondige opknapbeurt.

 

Bij Knoebels Amusement Park gaat de renovatie van de houten achtbaan verder. Vorig jaar werd het gedeelte in het station en de eindremmen volledig voorzien van nieuwe track, nu worden opnieuw grote delen van de baan vernieuwd.

 

De achtbaan opende bij Knoebels in 1948, maar is al veel ouder dan dat. Deze attractie opende voor het eerst in 1948 in Playland Park in Arizona (als Rocket). Ze werd ontworpen door Herbert Paul Schmeck en gebouwd door Philadelphia Toboggan Coasters, Inc.. Playland Park ging in echter 1980 failliet, waardoor de achtbaan enkele jaren roerloos bleef staan.

In 1985 kocht Knoebels de achtbaan op en verhuisde ze met hulp van Charlie Dinn. Omdat er geen bouwtekeningen bestonden van deze achtbaan werden alle houten onderdelen genummerd tijdens de afbraak, zodat ze op de juiste plek weer opgebouwd konden worden in Knoebels.

 

 

Bron en foto’s: Knoebels