Uitgelicht: Drachenritt – Belantis

Drachenritt was de allereerste achtbaan die gebouwd werd in Belantis. Ze opende gelijk met het park in 2003. De achtbaan werd gebouwd, net als alle andere achtbanen van het park door het Duitse bedrijf Gerstlauer.

Toen het jonge pretpark Belantis in 2003 voor het eerst de deuren opende bood het met Drachenritt meteen een achtbaan aan. Deze achtbaan werd gebouwd door Gerstlauer, een bedrijf dat later nog meer achtbanen voor het park zou bouwen.

De achtbaan is van het type Bobsled Coaster, een type waarmee Gerstlauer een beetje een antwoord geeft op de wilde muis achtbanen.  De achtbaan kreeg een ridderthema en is terug te vinden in het Insel der Ritter themagebied, dat getypeerd wordt door een middeleeuws kasteel.

De gegevens van Drachenritt zijn niet allemaal bekend, maar de rit gaat langsheen heel wat heuveltjes en scherpe bochten aan 50 km/u.