Het kerstkindje uit Planckendael kreeg een naam

Op zondag 25 december werd olifant May Tagu mama van een meisje. Het schattige olifantje werd meteen opgenomen door de familie en maakt het goed.

 

 

De olifantenverzorgers maakten hun top 3 van babynamen en nadien mochten alle bezoekers stemmen op het YouTube-kanaal van Planckendael. 14.000 fans klikten op hun favoriete naam. 71 procent stemde op Suki. Dit betekent ‘geliefde’. Op nummer 2, met 18 procent van de stemmen, staat de naam Sumalee, wat ‘beeldschone bloem’ betekent. Sawadee of ‘hallo’ haalt de derde plaats.

Ook tijdens de kerstvakantie kan je nog elke dag op kraamvisite bij Suki vanaf 10u.  Wist je trouwens dat Planckendael in blijde verwachting is van nog twee babyolifanten?

 

Op de foto met Suki om de Aziatische olifant te helpen

Ga naar de fotobooth in Planckendael en maak er een gratis foto van jezelf met de afbeelding van Suki. Gratis, maar elke gulle gift is welkom. De opbrengsten gaan naar een waardevol natuurbeschermingsproject, het Asian Nature Conservation Foundation (ANCF) in India. Het ANCF legt onder andere corridors aan (wandelstroken) enkel en alleen voor de olifanten. Zo wordt de harmonie tussen mens en dier daar hersteld. Meer info www.asiannature.org.