Track nieuwe achtbaan Jardin d’Acclimation compleet

De bouw van de nieuwe achtbaan “Les turbines d’avion” in het Franse park Jardin d’Acclimatation is voltooid. De achtbaan is een Bobsled Coaster die gebouwd werd door de Duitse achtbaanbouwer Gerstlauer Amusement Rides. De nieuwe achtbaan is één van de vele nieuwe attracties die dit jaar geopend zullen worden in het pretpark.

 

Bobsled Coaster van Gerstlauer:

Jardin d’Acclimatation, gelegen in de Franse hoofdstad Parijs, wil de komende jaren enorm gaan investeren. De komende jaren zal er maar liefst vijftig miljoen euro worden geïnvesteerd in het pretpark. Dit geld zal gebruikt worden voor thematisering, renovaties van gebouwen en de bouw van nieuwe attracties.

Eind 2017 werd de eerste track van de achtbaan geplaatst. Amper een maand later stond de achtbaan al compleet overeind. Deze familieachtbaan komt in het teken te staan van vliegen. De karretjes van de achtbaan zullen dan de vorm van vliegtuigjes hebben. Les turbines d’avion is 11 meter hoog en 400 meter lang. Fans hebben ondertussen een simulatievideo gemaakt van de achtbaan die je hieronder kunt bekijken.

 

De volledige bouwwerken kan je hier volgen.

 

Investeringen van 50 miljoen euro:

Jardin d’Acclimatation zal in 2018 en 2019 maar liefst 18 nieuwe attracties openen. Daarnaast zullen de bestaande attracties voorzien worden van een nieuw thema. Dit nieuwe thema wordt “Steampunk”. Bezoekers zullen hier de wereld van Jules Verne en Hugo Cabret kunnen ontdekken.

Het volledige Aziatische gebied zal heraangelegd worden. De achtbaan in dit themagebied “Dragon” heeft op dit moment een trein in de vorm van een grote draak. Deze zal volledig herwerkt worden en de draak zal worden vervangen door een met stoom aangedreven tractor. De rupsmolen Gondoles Chinoises krijgt bootjes.

In totaal zal het pretpark 48 attracties gaan tellen, waarvan 18 nieuwe attracties. Drie attracties zullen speciaal voor de jeugd zijn. Voor de transformatie zullen 25 bestaande attracties volledig vernieuwd worden.

De werkzaamheden begonnen in oktober 2017 en zullen 2 tot 5 jaar duren.  Er zal €22 miljoen geïnvesteerd worden in de attracties zelf. De rest van het geld moet dienen voor het heraanleggen van het landschap, de renovatie van historische gebouwen en het zelf in handen nemen van de horeca in het park.

In 2016 werd het Franse bedrijf Compagnie des Alpes mede-eigenaar van Jardin d’Acclimatation. Hierdoor is er een grote nieuwe geldstroom binnengekomen waarmee de nieuwe attracties en veranderingen zullen mee gerealiseerd worden. Compagnie des Alpes (CDA) is van oorsprong een bedrijf dat skiliften beheerd maar heeft zich sinds geruime tijd ook een groot aandeel in de pretparkwereld. CDA is onder andere eigenaar van Bellewaerde (BE), Walibi Belgium (BE), Walibi Holland (NL), Walibi Rhône-Alpes (FR), Parc Astérix (FR), Futuroscope (FR) en France Miniature (FR).