Attractiepark Rotterdam gaat in maart van start met bouw van thrillride

Het toekomstige Nederlandse pretpark Attractiepark Rotterdam gaat in maart beginnen met de bouw van haar tweede attractie. Deze attractie wordt de zeer unieke thrillride Evolution die ondernemer Van der Most speciaal uit Japan liet overkomen naar Nederland. De bouw van de attractie is cruciaal omdat deze eerst geplaatst moet worden voor de andere attracties opgebouwd kunnen worden.

 

 

Thrillride Evolution:

De Evolution is een 36 meter hoge attractie. Er hangen verschillende gondels aan een grote schijf die draait. De schijf hangt op zijn beurt dan weer aan een grote arm die verschillende malen overkop gaat. Van dit type attractie zijn er maar enkele gemaakt over de hele wereld en dit wordt dan natuurlijk ook een van de blikvangers van het park.

De rit start met het ronddraaien van de grote schijf waaraan de gondels hangen. Wanneer deze op volle toeren draait, gaat de gigantische arm heen en weer zwieren tot deze verschillende keren overkop gaat. Na een tijdje blijft de arm onderstboven hangen en worden de bakjes waarin de bezoekers zitten een aantal keren heen en weer geschud. Vervolgens gaat de schijf waarin de bakjes hangen terug opnieuw draaien, terwijl de bezoekers nog steeds ondersteboven hangen. Na een aantal omwentelingen ondersteboven, gaat de arm weer heen en weer zwieren en wordt de finale van de rit ingezet. Op onderstaande video kan je de rit bekijken vanaf 1 minuut en 45 seconden.

 

 

Belangrijke stap in de opbouw van Attractiepark Rotterdam:

De Evolution komt van een Japans pretpark en is de afgelopen maanden volledig gereviseerd en technisch op punt gesteld. Om het gevaarte in het pretpark te krijgen zullen er 3 grote kranen nodig zijn die 800 ton kunnen tillen. Deze bouwwerken zullen in maart van dit jaar van start gaan. Hiermee wordt een belangrijk punt in het bouwproces bereikt.

De bouw van de Evolution is cruciaal omdat de attractie eerst geplaatst moet worden voor er pas andere attracties gebouwd kunnen worden. Anders zou het niet meer mogelijk zijn om het gevaarte op zijn plaats te krijgen. Wanneer de Evolution klaar is, kan er gestart worden met de uitbreiding van het ‘speeldek’. Dit is dan weer nodig om onder andere de Shuttle Loop rollercoaster van Schwarzkopf te kunnen bouwen.

De Shuttle Loop wordt een gelanceerde achtbaan die eveneens uit een Japans pretpark komt. De achtbaan behaalt tijdens de lancering een snelheid van 91,7 km/u en wordt vervolgens door een looping gestuurd om dan op een 42 meter hoge spike tot stilstand te komen. Hierna legt de achtbaantrein het parcours achterwaarts opnieuw af, waarbij de bezoekers dus voor de tweede maal door de looping gaan, maar ditmaal achterwaarts.

 

Opening UfO restaurant in februari:

Attractiepark Rotterdam zal in februari haar eerste attractie openen. Het park zal meteen uitpakken met een draaiend restaurant op 43 meter hoogte. De toren heeft de naam ‘UfO restaurant’ gekregen en zal – inclusief terras – plaatsbieden aan zo’n 200 tal gasten. Het unieke aan de toren is dat deze verplaatsbaar is.

De restauranttoren werd begin september op een paar dagen tijd volledig opgebouwd. Het was de bedoeling dat het restaurant vanaf 1 oktober operationeel zou zijn. Deze openingsdatum werd opgeschoven naar november, maar later werd de openingsdatum alweer uitgesteld.

Attractiepark Rotterdam liet toen aan onze redactie weten dat de opening pas in 2018 zou plaatsvinden. Ondertussen heeft het pretpark aan onze website laten weten dat de opening van het restaurant in februari gepland staat.

 

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

 

Bron: Attractiepark Rotterdam